Rat Rusije protiv Ukrajine: Živimo li u posljednjim vremenima?

Je li rat Rusije protiv Ukrajine značajan događaj u smislu proročanstava zapisanih u Bibliji? Živimo li u posljednjim vremenima?

Dok mnogi kršćani raspravljaju o ovom pitanju, poznati pastor Greg Laurie iz Harvest Christian Fellowship-a u Kaliforniji objašnjava zašto vjeruje da živimo u posljednjim vremenima.

“Ovo je rat u razmjerima koje nismo vidjeli dugo vremena”, kaže Laurie u videu na YouTubeu, pozivajući se na Mateja 24, 6: “A čut ćete za ratove i glasove o ratovima.”

Sljedeći stih, dodaje, govori o pošastima koje su oko nas posljednjih dana. “Ako koronavirus nije kuga, ne znam što je. To je globalna pošast.”

Biblijska proročanstva se ispunjavaju

Mnogi biblijski znanstvenici vjeruju da je spominjanje Magoga, koji je napao Izrael u Ezekielu 38, današnja Rusija, prenosi Christian Post.

Prema proročanstvu u Ezekielu, izraelski će se narod raspršiti i okupiti u svojoj zemlji, što se i ispunilo. Tijekom Drugog svjetskog rata i nakon holokausta, Židovi iz cijelog svijeta počeli su se vraćati u svoju zemlju. A Izrael je službeno postao država 14. svibnja 1948.

VIDI OVO: Kako Rusija ispunjava biblijska proročanstva?

Laurie je podsjetio da Sveto pismo također kaže da će na Izrael navaliti nacija s krajnjeg sjevera Izraela – zvana Gog i Magog – dodajući da je Ukrajina do 1991. bila dio Ruskog Carstva.

“Ako pogledate bilo koju kartu, vidjet ćete da je to zemljopisno područje Rusije. Hoće li opet biti dio Rusije? Može biti”, dodao je Laurie.

Izrael će biti napadnut 

Joel Rosenberg, američko-izraelski komunikacijski strateg i autor prije nekoliko godina je napisao: “Prorok Ezekiel napisao je prije 2500 godina da će u posljednjim danima povijesti Rusija i Iran formirati vojni savez da bi napali Izrael sa sjevera. Biblijski znanstvenici ovaj eshatološki sukob, opisan u Ezekielu 38–39, nazivaju ‘Ratom Goga i Magoga’.”

“Ovako govori Jahve Gospod: U onaj dan kad narod moj izraelski bude spokojno živio, ti ćeš se podići! Doći ćeš iz svoga sjedišta, s krajnjega sjevera, ti i s tobom mnogo naroda, sve samih konjanika, silno mnoštvo, golema vojska. Navalit ćeš na Izraela, narod moj, kao oblak kad pokrije zemlju. U posljednje dane dovest ću te na svoju zemlju da me narodi upoznaju, kad na tebi, Gože, njima naočigled, pokažem svetost svoju.” (Ezekiel 38, 14-16)

PROČITAJTE: Gog i Magog: 4 biblijske istine o njima

Kršćanska web stranica Got Questions također govori o Rusiji u biblijskom proročanstvu.

“Gog je osoba. Tko god bio Gog, iz zemlje je Magoga i vođa je Tubala i Mešeka (neki prijevodi ovom popisu dodaju i “Roša”) i konfederacije drugih država: Perzije, Kuša, Puta, Gomera i Bet Togarma (Ezekiel 38, 5-6). I tko god on bio, imat će planove za napad ‘na miran narod koji spokojno živi bez zidina’, tj. Izrael (stihovi 11, 14 i 18). No, bez obzira na Gogove planove, Gospodin Bog je protiv njega i nadmoćno će ga pobijediti (Ezekiel 38, 4. 19–23; 39, 3–5).”

“Perzija”, nacija koja je navedena u savezu s Magogom, zapravo je današnji Iran.