Je li razvod neoprostivi grijeh?

I kršćani imaju nesretne brakove, a mnogi od njih završe razvodom. Je li razvod neoprostivi grijeh?

Dopušta li Bog, koji podržava svetost braka, razvod?

Pokojni evangelizator Billy Graham napisao je da razvod nije bio dio Božjega originalnog plana za brak, ali nažalost, sada je postao realnost. Unatoč ovoj činjenici, Graham je rekao da se razvod ne treba shvaćati kao nešto uobičajeno od strane parova, niti bi trebao biti bijeg od njihovih problema.

“Ovo ne znači da je razvod neoprostivi grijeh (jer nije), niti znači da Bog neće donijeti iscjeljenje onima koje je razvod povrijedio (jer hoće). Ali znači da razvod uvijek donosi mnoštvo negativnih emocija i problema koji se ne brišu lako,” napisao je Graham na svojoj web stranici, prenosi Christian Today.

Ali ako je razvod neizbježan, Graham je rekao da bi parovi trebali prihvatiti situaciju i pobrinuti se da se djeca ne nađu usred njihovog razdvajanja. “Nemojte stalno govoriti o prošlosti sa svojom djecom ili se svađati s njima; rijetko kada to mijenja nešto”, savjetovao je.

PROČITAJTE: Razvod i kršćani: Ove su 4 situacije u kojima razvod može biti moguća opcija

Čak iako se djeca ponašaju negativno zbog razvoda, Graham je rekao da njihovi roditelji moraju dati sve od sebe da održe bliskost s njima te im pokažu da su voljena.

Graham želi da crkve učini više kako bi pomogle mladima shvatiti odgovornosti koje idu s brakom, tako da zamke koje vode do razvoda se mogu smanjiti. Ali za sada, rekao je da parovi koji prolaze kroz poteškoće trebaju vjerovati u iscjeljujuću moć Božje ljubavi.

Ranije, Graham je rekao da se potpuno ispunjenje u braku nikada ne može ostvariti ako parovi žive izvan Krista. Svaki kršćanski dom se gradi na Isusu, i On treba biti u središtu svakog braka, da bi parovi uživali u zajedničkoj ljubavi, povjerenju i poštovanju.

“Molitva nad Božjom Riječi je najbitnija”, rekao je. “Ispravno zajedništvo s Gospodinom Isusom Kristom može učiniti da osoba živi s osjećajem mira i sigurnosti.”

NAJNOVIJE!