Naslovnica Život Kako reagirati na kritike i optužbe? Ovo prvo trebate učiniti!

Kako reagirati na kritike i optužbe? Ovo prvo trebate učiniti!

Kako trebamo reagirati na kritike i optužbe od strane drugih ljudi? Molitva prije bilo kakvog djelovanja najbolja je reakcija u krizi.

Kada se pojave sukobi, prirodna je reakcija okriviti nekog drugog a sebe braniti. No vjernici moraju drukčije reagirati.

Jednom su me javno optužili zbog nedjela kojeg nisam počinio. Na sreću, Gospodin mi je pomogao da ostanem miran umjesto da burno reagiram. Molitva prije kakvog djelovanja najbolja je reakcija u krizi. Kada se molimo, Bog nam daje nadnaravnu pomoć koju ne možemo skupiti sami.

Duhovno uviđanje. Gospodin, koji savršeno razumije izvor svakog problema, može nam dati uvid koji nadilazi našu ograničenu perspektivu. Možda se dogodila kakva greška u komunikaciji, ljubomora koju druga osoba osjeća, ili pogreška koju smo nesvjesno učinili. Duh Sveti može nam ukazati kako da reagiramo na optužbe i vidimo kroz bolne riječi i djela.

PROČITAJTE: Ovako trebate reagirati kada vas netko počne lažno optuživati

Tihi duh. Naša ljudska priroda želi brzo reagirati da se možemo obraniti. Zato se prvo moramo namjerno usmjeriti prema Gospodinu i doživjeti unutarnji mir. Jedino On to može omogućiti (Ivanovo 14, 27)

Mudrost. Isus je svojim učenicima rekao da će im Duh Sveti staviti mudre riječi u usta kada se suoče sa neprijateljski nastrojenim vlastima. Isto će to dati i vama. Zamolite ga da na vaše usne stavi pečat dok vam On ne ukaže što reći i kada reći (Psalam 141, 3).

Ne moramo na kritiku odgovoriti sa ljutnjom i obranom onako kako to svijet čini. Umjesto toga, pozvani smo predstavljati Krista u svakoj situaciji tako što se pouzdajemo u Njega. Kada reagiramo po Njegovim uputama, donosimo Mu slavu a nevjernici će htjeti saznati koji je to izvor naše snage.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJI ČLANCI