5 rečenica koje svaka kćerka mora čuti od svog tate

Postoje rečenice koje koje kćerka treba čuti od svog tate kako bi izrasla u kvalitetnu i psihički zdravu osobu.

Za pravilan psihički razvoj djeteta, neophodno je sudjelovanje oba roditelja. Iz nekog razloga očevi su često vrlo malo prisutni u odgoju, a nisu svjesni koliki utjecaj mogu imati na život djeteta, pogotovo ženskog.

Ovih 5 rečenica svaka kćerka mora čuti od svog tate!

1. Prelijepa si!

Svakom ženskom biću je potrebno da se osjeća lijepom. A kada prvi muškarac s kojim se djevojčica sreće u životu – otac, to ponavlja, to vrlo pozitivno utječe na žensko dijete.

2. Volim te!

Ova fraza je potrebna svima, a naročito ranjivom ženskom djetetu. Kroz tatino iskazivanje ljubavi, djevojčica postaje svjesna kako se u odraslom dobu muškarac treba ponašati prema njoj.

VIDI OVO: Citati o obitelji: 40 njih koji će vas inspirirati i ojačati vašu vezu

3. O čemu razmišljaš?/Želiš li da razgovaramo?

Iskreni razgovori s tatom ostaju u memoriji kćerke za čitav život. Oni joj daju osjećaj da je vrijedna, cijenjena, zanimljiva, i sjajan su način da djevojčica nauči kako se stiče povjerenje u muškarca.

4. Zaslužuješ najbolje!

Kada tata kaže ovu rečenicu, to kćerki ulijeva osjećaj vrijednosti. U budućnosti će znati cijeniti sebe, zbog čega će donositi dobre odluke.

5. Uspjet ćeš

Vjera oca u kćerkine sposobnosti daje djetetu povjerenja u sebe i jača njegovu snagu i volju da nastavi dalje. Svaki tata mora podržavati svoju kćerku – to je jamstvo za dobru budućnost!

I najvažnije, očevi trebaju podijeliti svoju vjeru u Gospodina na kojega se uvijek mogu osloniti. Kćerkama On treba biti najvažnija osoba i uzor u životu.