Rekao je ženi da se moraju riješiti pit bulla zbog bebe, ali ono što je on učinio ih je sve zadivilo!

Ova priča kruži godinama kruži društvenim mrežama, ali dobro je opet je pročitati jer nas podsjeća na to da nema vjernijih stvorenja na svijetu od pasa.

Otac je bio zabrinut da će obiteljski pas pit bull predstavljati opasnost za njihovu novorođenu kćerku.

Rekao je ženi da se moraju riješiti psa ako primijete bilo što sumnjivo. Ono što se dogodilo bilo je potpuno drugačije od onoga čega se plašio.

Moja žena i ja imali smo dva psa kada smo ušli u brak. Ona je imala mješavinu pit bulla i labradora po imenu Zack i od prvog susreta me je mrzio. Kada se rodila naša kćerka, rekao sam joj: ”Neka samo zareži na nju, ima da leti!”

Kada smo dijete donijeli iz bolnice, oba psa su je onjušila mašući repom. Zacka sam morao maknuti od nje jer je nije prestajao lizati. Od prvog trenutka on je postao zaštitnik moje kćerke. Kada bi ležala na podu, on bi odmah stavio jednu šapu, što je bio njegov znak da je čuva.

Zack je nizmjerno volio moju kćerku, pa je kada je ona malo porasla, pratio je do kreveta i spavao s njom u krevetu. Kao da je imao unutarnji sat, uvijek bi stao na dno stepeništa u 8 – u vrijeme kada je ona išla na spavanje.

Zacka su otrovala neka podla djeca iz susjedstva i to je bio jedan od najgorih dana u našem životu. Žena i ja smo jecali dok smo gledali kako se naša kćerka oprašta od njega, dok on nepomično leži na zemlji.

Te večeri u 8 moja kćerka je otišla do stepeništa, popela se uz stepenice do svoje sobe i u tom trenutku smo svi shvatili što se dogodilo. Ovo je bilo prvi put za pet godina da je Zack ne prati uz stepenice. Kada nas je pogledala, u njenim očima smo vidjeli strah i paniku.

U tom trenutku je moj pas, koji je također volio moju kćerku, ali ne tako ludo kao Zack, ustao, otišao do nje i gurnuo je njuškom. Stavio je šapu na stepenicu i pogledao je. Popeli su se na kat do njene sobe.

Narednih šest godina, dok nije uginuo, Sam je čekao kod stepenica svaku večer.

IZVOR:Faimly.rs

NAJNOVIJE!