NaslovnicaZanimljivostiŠto znači riječ "evanđelje"?

Što znači riječ “evanđelje”?

Riječ evanđelje znači “radosna vijest”. To je radosna vijest o Isusu i Njegovom putu spasenja!

Evanđelje sadrži i dobre i loše vijesti. Kako bismo razumjeli dobre vijesti, moramo početi s razumijevanjem loših vijesti. Prvo, Biblija kaže da su svi sagriješili (Rimljanima 3, 23). Bog je svet i savršen i svi mi ne ispunjavamo Božje standarde. Zatim, Biblija nam govori da ćemo umrijeti zbog našeg grijeha. To je ono što zaslužujemo (Rimljanima 6, 23). Smrt i odvojenost od Boga je kazna za naš grijeh.

Evanđelje – radosna vijest!

Dobra vijest je da Bog toliko voli svijet da je poslao Isusa da umre za naše grijehe (Ivan 3, 16). Isus je jedina osoba koja nikada nije sagriješila, stoga je On jedina osoba koja može preuzeti kaznu za naše grijehe. Uskrsnuo je od mrtvih da nam pokaže svoju moć. Isus je jedini put u nebo.

“Isus odgovori: ‘Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni'” (Ivan 14,6).

PROČITAJTE: Što je poruka evanđelja?

Božje evanđelje, njegova radosna vijest, jest da se po vjeri u Isusovu smrt i uskrsnuće možemo spasiti od vječne kazne. Ako želite prihvatiti ovu dobru vijest, možete moliti molitvu poput ove ispod. Molitva vam ne može dati vječni život, ali to je način da kažete Bogu da se okrećete od svog grešnog života i pouzdajete se u Isusa za spasenje.

“Dragi Bože, žao mi je što sam krenuo svojim putem i griješio protiv Tebe. Zaslužujem biti kažnjen za moje grijehe i biti zauvijek odvojen od Tebe. Ali vjerujem da je Tvoj Sin, Isus Krist, preuzeo kaznu za moj grijeh umrijevši na križu. Zatim je uskrsnuo od mrtvih, pokazujući da je pobijedio grijeh i smrt. Sada se okrećem od svog grijeha i vjerujem Isusu kao svom Spasitelju od grijeha. Odsad želim slijediti Gospodina Isusa!”