Riječ utjehe nemir duše
Foto: Winter photo created by jcomp - www.freepik.com

Razdire li te unutarnji sukob? Osjećaš li trenutno nemir u svojoj duši? Bog ima riječ utjehe za tebe!

Razdire li te unutarnji sukob? Možda te udara sotona, ali on te ne može povrijediti ni uništiti. Najvjerojatnije si lišavan svega dok se pripremaš za slavno otkrivenje križa kako bi bio spreman za veću službu za Boga.

Ti si poput Petra koji je prije Pentekosta bio lišen svega. Pogledaj toga velikog čovjeka Božjeg kako besciljno luta judejskim brežuljcima!

To je čovjek Božji koji je jednom hodao po vodi, koji je pomogao čudnovato nahraniti mnoštvo, koji je vidljivo doživio stvarnu slavu Božju. Ali strašno je sagriješio. Iznevjerio je Gospodina kao malo tko. Sad plače i tuguje misleći da je izgubio spasenje i službu.

”Što je to sa mnom?” vjerojatno se pita iznova i iznova. ”Zašto nisam imao silu i snagu u vrijeme kušnje? Zašto nisam imao moralnu rezervu, volju da se oduprem neprijatelju? Zašto sam upravo ja morao pasti? Kako može čovjek Božji počiniti takvu užasnu stvar svome Gospodinu? Kako mogu propovijedati drugima kad u vlastitoj krizi nemam snagu?”

Petrov neuspjeh nije uzrokovao Bog, ali je iz tog neuspjeha proizašlo veliko dobro. Bilo je to lišavanje svega: dopuštenje da se otkrije što je bilo duboko ukorijenjeno u unutarnjem biću toga Božjeg sluge.

VIDI OVO: Zašto je Petar zanijekao Isusa Krista?

Jedino neuspjeh može razotkriti ponos i samodostatnost. Neuspjeh je slomio Petra i otkrio mu potrebu za apsolutnom ovisnošću o Gospodinu za sve pa tako i za čistoćom i pravednošću.

Prije raspeća, moramo biti lišeni svega. Prije nego iskusimo smrt, moramo doći pod sjenu smrti. U sjeni križa, uoči proboja do uskrsnuća, podnosimo najveća iskušenja i neuspjehe.

Slava Bogu! Poput Petra, i mi ćemo nakon rešetanja rukama sotone stajati u svojoj gornjoj sobi i biti ispunjeni novom silom i snagom.

Jednom, nakon mjeseci podnošenja žestokog trpljenja u mojoj obitelji, moj je sin imao frontalni sudar; auto je bio potpuno uništen. Pozvali su me na mjesto događaja.

Čitavim putem do sudara, vapio sam: ”Bože, je li to sotona ponovno pokušava uništiti moju vjeru? Ali ne može ubiti ni mene ni moju djecu.” Kad sam stigao, sin je dotrčao do mene bez ijedne ogrebotine. Plakali smo i zahvaljivali Bogu što je prekinuo još jedan rat.

Autor: David Wilkerson