NaslovnicaDuhovnost3 riječi koje će vam uljepšati dan

3 riječi koje će vam uljepšati dan

Koliko god život na zemlji bio težak, nismo sami, niti zaboravljeni. U nastavku su riječi koje će vam uljepšati dan i nositi vas kroz sve.

Tri riječi vas mogu promijeniti. Tri riječi vas mogu ohrabriti da ustrajete u svakoj situaciji. Tri riječi vas mogu nositi kroz svaki dan, a glase: Bog je tu!

Riječi koje će vam uljepšati dan

Kako je utješno znati da, gdje god da krenemo, Bog je s nama. Ponekad se nađemo u teškoj situaciji i pitamo se obraća li Bog pažnju. Možda se osjećamo usamljeno i potišteno. Ne možemo osjetiti Božju prisutnost i trebamo Njegovo vodstvo i pomoć.

“Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” (Izaija 43, 2)

Nekad se čini da prijatelji, supružnici i roditelji zapravo ne razumiju kroz što prolazimo. Ali Bog razumije i brine se. Rekao je Jošui da bude jak i hrabar, a onda je rekao divnu istinu: “Gospodin, Bog tvoj, bit će s tobom kamo god išao.” Da, to je točno … Bog je s nama. On rješava probleme, a mi to ni ne shvaćamo. Kada mislimo da se skriva, On radi iza kulisa.

Voli nas, vodi i opskrbljuje – i to svim svojim neograničenim resursima. Što trebamo? Trebaju li nam snaga, mir, ljubav, radost ili nada? Ima sve. Čezne da na nas izlije svoju naklonost i blagoslov. Moramo biti otvoreni za Njega i vjerovati Mu. Vjerom trebamo primiti ono što ima za nas.

“Do starosti vaše ja ću ostat’ isti, do vaših sjedina podupirat ću vas. To sam činio; nosit ću vas i dalje, pomagati vas, izbavljati.” (Izaija 46, 4)

Bog je tu

“I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Matej 28, 20)

Jednom kada shvatite istinu ovih snažnih riječi, doživjet ćete Boga na posve drugačiji način … a životne borbe neće vam umanjiti mir i radost.

Poput Davida, izjavimo:

“Pokaži mi, Jahve, svoje putove, nauči me svojim stazama! Istinom me svojom vodi i pouči me, jer ti si Bog, moj Spasitelj: u tebe se pouzdajem svagda.” (Psalam 25, 4-5)

Đavao ne može podnijeti kada izgovaramo i vjerujemo u Božju Riječ. Osim što izgrađuje našu vjeru, daje nam snagu da stojimo.

Bez obzira što se događa u vašem životu, Bog je tu!

PROČITAJTE JOŠ: