Roditelji su čuli glasan zvuk iz kupaonice, a zatim ugledali sina na podu

Roditelji su čuli glasan zvuk koji je dopirao iz kupaonice u kojoj se kupao njihov sin, a zatim ga ugledali na podu. Tinejdžer je doživio srčani zastor, a srce mu nije kucalo gotovo pola sata.

U onome što se naziva ‘čudom’, obitelj u Wayne Townshipu, okrug Lawrence, zahvaljuje Bogu što je spasio njihovog sina tinejdžera koji nije imao otkucaje srca 30 minuta.

Marcia i John Cater su predani kršćani koji ovise o svojoj vjeri za sve u svom životu. Sada imaju medicinske dokaze koji dokazuju da postoji Bog koji iscjeljuje Svoj narod čak i danas.

Bilo je to 22. listopada 2018., kada je John, koji je u međuvremenu u mirovini, ali radi kao upravitelj tvornice u Reznoru u Merceru, malo kasnio. Njihov sin, Christian, brucoš i atletičar u dva sporta u kršćanskoj školi Portersville, kupao se kad su njegovi roditelji čuli glasan zvuk.

Isprva su mislili da mu je ispalo nešto teško, no umjesto toga našli su ga na podu bez otkucaja srca. John mu je počeo davati CPR dok su čekali da bolničari stignu. Christian je odveden u bolnicu Ellwood City, ali je kasnije prebačen u dječju bolnicu UPMC u Pittsburghu.

Proveo je mjesec dana u induciranoj komi

Proveo je mjesec dana u bolnici i mnogo dana u medicinski induciranoj komi. Marcia, bivša novinarka, rekla je: “Ne znajući bolje i bez medicinske pozadine, samo smo se molili”, rekla je. Njezina nova knjiga o ovom iskustvu, “Heartbeat From Heaven” (Otkucaji srca s neba), izaći će 1. rujna i moći će se kupiti i na Amazonu.

Obitelji je rečeno da je Christian imao iznenadni srčani zastoj. John je rekao: “Nikad nije imao ni prehladu ni upalu uha”, prisjetio se John, govoreći nam da postoji razlika između toga i srčanog udara.

Dok su srčani udari posljedica blokada arterija koje ometaju dotok krvi u srce, do iznenadnog srčanog zastoja dolazi zbog “električnog problema”, gdje srce ne radi i iznenada prestaje kucati.

VIDI OVO: Kako spriječiti srčani udar? Savjeti kardiologa koje trebate poslušati

John se prisjetio: “Nakon 10 minuta srčanog zastoja, šanse za preživljavanje su niske, a rizik od oštećenja mozga je visok”, rekao je, dodajući da je njegov sin bio bez otkucaja srca oko 30 minuta.

Marcia je rekla: “Sve što smo pročitali, sve što nam je rečeno jest da si najčešće nakon 10 minuta mrtav. Ali vratio se kući i dobro je. Sjedimo s čudom”, rekla je Marcia. Rekla je da je jedna od Christianovih medicinskih sestara to nazvala jednim od “tri najveća čuda” koja je vidjela u svim svojim godinama rada.

Iznenadni srčani zastoj se može svima dogoditi

John je dodao: “Nije rijetkost, ali preživljavanje jest rijetko”, rekao je John, nadajući se da će incident njegovog sina pomoći u podizanju svijesti o postavljanju defibrilatora za vraćanje normalnih otkucaja srca na javnim mjestima. “Iznenadni srčani zastoj nije u skladu s godinama, rasom ili atletskim sposobnostima.”

Nije pronađen nikakav razlog za iznenadni srčani zastoj u slučaju Christiana. “Prošao je sve medicinske testove i nisu našli ništa”, rekla je Marcia. “Kažem mu da ga je vrag pokušao usmrtiti, a Bog je rekao ne.”

Tinejdžeru je ugrađen defibrilator

Christianu je ugrađen defibrilator koji će biti od pomoći u budućnosti. Kada su ga pitali o svom zdravstvenom strahu, rekao je da se ne sjeća puno toga. “Dok sam se probudio, već sam prebolio”, našalio se Christian. Proveo je tjedan dana u rehabilitacijskom centru i od tada se vratio rutinskom životu.

Počeo je igrati i košarku, a 2019. je mogao otići na misijsko putovanje u Dominikansku Republiku pod pokroviteljstvom škole. Nedavno je diplomirao s visokim ocjenama.

Christian živi svoj najbolji život u lovu, ribolovu, kajaku i disk golfu, zahvaljujući molitvama svojih roditelja, a sada se sprema studirati menadžment na Geneva Collegeu u Beaver Fallsu.

Njegovi roditelji zahvaljuju Bogu, svojim prijateljima i crkvenoj obitelji u Ujedinjenoj metodističkoj crkvi Concord u North Sewickley Townshipu, okrug Beaver, što su ih podržavali molitvama tijekom hospitalizacije njihova sina.