Roditelji zabrinuti zbog izazova u kojem djeca sudjeluju

Već su prijavljene brojne hospitalizacije djece koja su sudjelovala u izazovu.

Nakon nevjerojatno bizarnih i opasnih izazova koji su prijašnjih godina postali popularni među tinejdžerima, poput onog u kojem su se jele kapsule s deterdžentom za pranje rublja, sad je stigao još jedan.

Nosi naziv Skull-Breaker Challenge, i munjevitom se brzinom proširio TikTokom, aplikacijom za dijeljenje kratkih video zapisa koja broji preko pola milijarde korisnika u svijetu.

Kao što mu i sam naziv sugerira, ovaj izazov može dovesti do ozljede glave – i to je samo jedna od ozljeda koju riskirate ako se u njega upustite.

Kako izgleda izazov?

Izazov izgleda ovako; troje ljudi stoji ispred kamere, od koji dvoje vanjskih skaču u isto vrijeme. Slijedi ih i osoba koja stoji između njih, a koju je prilikom skoka potrebno udariti u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala na pod, i to vrlo vjerojatno na leđa, odnosno glavu.

VIDI OVO: Internetom kruži do sada najopasniji izazov koji ima smrtni ishod

Kako javljaju brojni svjetski mediji, već su prijavljene brojne hospitalizacije djece koja su sudjelovala u izazovu, a samo u Njemačkoj ih je već 14. Roditelji diljem svijeta na društvenim mrežama i putem medija počeli su izražavati svoju zabrinutosti.

Osim što se medijskim izvještavanjem pokušava upozoriti roditelje da još pomnije paze na to čime im se bave djeca, cilj je istaknuti i da u mnogim slučajevima čak ni djeca koja su sudjelovala u izazovu, i to na poziciji u sredini, nisu znala što im se sprema, već su u cijelu priču uvučena na prevaru svojih vršnjaka, piše Super1.