Bivši natjecatelj The Voicea Roko Bunčić objavio album duhovne glazbe

Roko Bunčić, široj javnosti poznat kao jedan od natjecatelja showa “The Voice”, nedavno je objavio svoj prvi album duhovne glazbe.

Roko svoj glazbeni put započinje 2004. godine u rodnom gradu Karlovcu, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Još od djetinjstva bio je dio glazbene grupe u evanđeoskoj crkvi i ondje je otkrio svoj poziv za sviranje duhovne glazbe. Surađivao je s raznim umjetnicima i glazbenicima, bio član nekoliko glazbenih grupa, te je isto tako gajio ljubav prema pisanju pjesama.

Promocija albuma prvijenca

Šira javnost upoznala je Roka krajem 2019. godine u glazbenom showu “The Voice”. Na audiciji je otpjevao pjesmu “You Raise Me Up”. Na kraju su mu se okrenuli Vanna i Massimo, a Roko je za mentora izabrao Massima.

Krajem 2021. godine diplomirao je gitaru na akademiji u Ljubljani, a ove godine ostvario je svoju dugogodišnju želju, da napiše glazbeni album evangelizacijskog karaktera – pjesme koje će na jedan zanimljiv način ukazivati slušateljima na Isusa Krista. Album “Čuješ li me?” sadrži 10 pjesama.

U nastavku poslušajte pjesmu “Pogledaj”, čiji je video objavljen prije nekoliko dana.

Trenutno je u procesu promocija albuma – Roko je zajedno sa svojom pratećom grupom nastupio u Zagrebu i Osijeku, a na redu su Rijeka (1.7.), Karlovac (2.7.) i Čakovec (15.7.).

“Glazba nije samoj sebi svrha, ona je ovdje kako bi ukazivala na Stvoritelja. Ne želim da moje pjesme idu u moju korist, već da tekstovi i glazba ljude potakne na razmišljanje i potragu za smislom života koji se nalazi u Isusu Kristu, potpunom Bogu i potpunom čovjeku.”, dodao je Roko.

Njegov je omiljeni biblijski stih: “Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi Ocu osim po meni.” (Ivan 14, 6). Želimo mu puno blagoslova i neka se Bog proslavi kroz Rokove talente.