Ronilac nije prepoznao poruku morskog psa, dok mu jedan pogled na trbuh nije otkrio strašnu istinu

Kada je iskusni ronilac Scott Eccles uživao u toplom Atlantskom oceanu, zaprepastio ga je neobičan prizor nekoliko metara od njega. Iako mu neobični susreti s morskim životinjama nisu bili strani, nešto ga je u toj situaciji jako zabrinulo.

Ogromni morski pas se pojavio plivajući jako blizu njega. Kamere su uspjele snimiti neočekivan preokret događaja koji je uslijedio.

Josh je odmah shvatio da nešto nije u redu. Morski se pas počeo agresivno zabijati u njega, pokušavajući mu prenijeti poruku koju Josh nije razumio.

Tek kada je pobliže pogledao trbuh morskog psa je shvatio što treba učiniti. Duboko je udahnuo i napravio nešto što je uistinu nevjerojatno.

Snimka zaslona: YouTube

Iz trbuha morskog psa je virila ogromna kuka. Josh je brzo shvatio da je neobično ponašanje životinje bio poziv u pomoć. Ovaj morski pas nije htio nikome naštetiti. Jednostavno je trebao pomoć te je pomislio da ju može dobiti od čovjeka koji je plivao u njegovom teritoriju.

No takvi morski psi su vrlo veliki i nezgodni. Mogu narasti do 3.5 metara u dužinu te, iako inače nisu prijetnja ljudima, svejedno nisu baš predvidivi.

Riskirajući svoju sigurnost, Josh je oprezno doplivao do trbuha morskog psa te ga je počeo spašavati. Nevjerojatno je da je Josh uspio skupiti dovoljno hrabrosti da pomogne unesrećenom morskom psu izvodeći taj ludi potez.

Snimka zaslona: YouTube

Ta vrsta morskog psa preferira suptropske plitke vode te će čak plivati uzvodno u rijekama. Ovoga je Josh susreo dok je plivao malo dalje od obale Floride.

No njihova priča ovdje ne završava. Ono što je morski pas učinio kako bi zahvalio roniocu se uskoro proširilo internetom. Morski su psi inače zastrašujuća bića, ali je ovaj pokazao da je svakome ponekad potrebna pomoć.