Samo Isus može ispuniti naše prazne duše
Foto: Pixabay

Samo Isus može ispuniti naše prazne duše za vječnost. Pa, kada vaš bunar presuši, tražite Krista i dopustite Mu da utaži vašu žeđ Svojim Duhom. 

Gospodinov susret sa Samarijankom (Ivan 4,1-42) divan je primjer Njegove reakcije pune ljubavi prema osobama u nevolji. Iako se taj susret čini slučajnim, to je zapravo bio božanski sastanak s Mesijom. 

Kada je žena pristupila bunaru, Isusu je započeo razgovor pitajući ju za malo vole. Budući da se Židovi i Samaritanci većinom nisu družili jedni s drugima, Njegov izravan pristup ju je jako iznenadio. No otvorio je vrata za dijalog. 

VIDI OVO: 4 snažne žene i heroine vjere iz Biblije

Kroz razgovor, Isus je htio pomoći ženi da prizna svoju najveću potrebu kako bi ju On mogao udovoljiti: spasenje. Čini se kao da je ona tražila ljubav i prihvaćanje na svim krivim mjestima, no sada joj je Krist nudio živu vodu Duha Svetoga – jedinu stvar koja bi mogla utažiti njezinu duhovnu žeđ. 

Kao i Samarijanka i mi možemo ponekad biti toliko usmjereni na zadovoljavanje naših trenutnih potreba da zaboravimo vidjeti Božju ruku koja seže prema nama iz ljubavi, nudeći pravo zadovoljstvo.

Svijet daje razna obećanja o ljubavi, prihvaćanju, samo-vrijednosti, no to nikada ne potraje. Samo Isus može ispuniti naše prazne duše za vječnost. Pa, kada vaš bunar presuši, tražite Krista i dopustite Mu da utaži vašu žeđ Svojim Duhom. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org