Samohrana majka je živjela u autu, a onda su stranci priskočili u pomoć

Zajednica se skupila da pomogne samohranoj majci beskućnici koja je u autu živjela sa svojom djecom nakon što je o njoj snimljena televizijska reportaža. 

Angela Thrower iz Richmonda i njezina djeca su u vrlo teškoj situaciji. 

„Spavali smo u automobilu dva tjedna“, rekla je u intervjuu. 

Skloništa za beskućnike bila su puna te ona nije imala gdje ići. Nakon što su Angelu i njezinu djecu zamolili da napusti dom u kojem su živjeli godinu dana, morali su se preseliti u svoj automobil.

Bila je velika vrućina, a oni su sjedili cijeli dan u automobilu s upaljenom klimom. No, i to su radili da se malo rashlade prije nego budu morali ponovno izaći van. 

Angela je imala jako velike probleme s pronalaženjem mjesta za život jer je optužena za pronevjeru prije sedam godina. Podijelila je da su ju većinu vremena odbijali kao stanarku ili su ju izbacivali iz smještaja u kojem je nastojala odgajati svoju djecu. 

„Samo želim dom za moju djecu. To je sve. Samo jednu priliku“, rekla je Angela, „Odslužila sam kaznu. Učite dok ste živi. Da, bila sam mlada i glupa i napravila sam glupu pogrešku, ali smatram da moja djeca ne bi trebala patiti zbog moje pogreške.“ 

VIDI OVO: Samohrana majka je umrla ostavivši 6 djece, no Bog ih nije ostavio same

Nije mogla naći drugo mjesto za život

Otkako se preselila s obitelji u automobil, Angela je dala sve od sebe da pronađe neko drugo mjesto za život koje bi bilo udobnije za njezinu djecu. No uspjela je samo doći na listu čekanja za sklonište za beskućnike koje je ionako bilo prepuno. Zbog pandemije ljudi su duže ostajali u skloništima jer nisu mogli naći drugo mjesto za život. 

„Nazvala sam svaku ponudu, svaki broj za pomoć kojeg se mogu sjetiti no i dalje sam na početku“, rekla je, „Nastojim ostati snažna. Obećavam da jesam, no sada mi je na ramenima jako velik teret.“ 

Nakon što je njezina priča objavljena, zajednica se okupila da pomogne Angeli i njezinoj djeci. Pokrenuta je stranica za donacije da pomogne obitelji u ovom teškom vremenu.

Jedna im je osoba platila smještaj u hotelu. Netko je drugi rekao da će ih preseliti u stan posve besplatno, barem dok ne stanu na noge. 

Predivno je vidjeti da je zajednica spremna pomoći obitelji u nevolji! Angela je rekla da je jako sretna reakcijom zajednice. Sada ima nadu za budućnost svoje obitelji. 

Homeless Mom Living in Car with Kids

A mom, homeless and living in a car with a kids, who says a mistake she made when she was "young and stupid", like we all once were, is preventing them from getting adequate housing.In this job, we don't always get to see the impact of the reporting we do every day. We don't know for sure whether people were more informed, whether they became more engaged in their community and sometimes we don't know if the people we interview will ever get the help they're desperately reaching out to us for. But tonight, we're already seeing an outpouring of support from the community for the mom Alex Thorson 8News interviews in this story. Her story is worth watching.https://www.wric.com/news/local-news/i-wanna-provide-a-home-for-my-kids-mother-with-young-children-living-in-a-car-begs-for-help/

Objavljuje Deanna Allbrittin u Četvrtak, 15. srpnja 2021.

NAJNOVIJE!