Zašto je glumac Sean Penn ovih dana boravio u Ukrajini?

Poznati glumac i redatelj Sean Penn radi na dokumentarcu o ratu u Ukrajini. Želi Zapadu pokazati što je prava istina.

Glumac je prošli tjedan posjetio Kijev. Viđen je na fotografiji s vladine konferencije za novinare u Kijevu i na snimci sa sastanka s predsjednikom Ukrajine.

Želi da svijet zna istinu 

U to vrijeme Ured predsjednika Ukrajine objavio je na Facebooku:

Redatelj je namjerno došao u Kijev kako bi snimio sve događaje koji se trenutno događaju u Ukrajini i svijetu ispričao istinu o invaziji Rusije na našu zemlju. (…) Razgovarao je s novinarima, s našom vojskom, vidio kako branimo svoju zemlju. Sean Penn pokazuje hrabrost koja nedostaje mnogim drugim ljudima, posebice zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, to će brže biti moguće zaustaviti masovni napad ruskih trupa.

Foto: Facebook/Ured predsjednika Ukrajine

Sean Penn je među onima koji podupiru Ukrajinu

Redatelj je napustio Kijev 28. veljače napisao je na Twitteru:

“Dvoje kolega i ja pješačili smo kilometrima do granice s Poljskom nakon što smo ostavili automobil pored ceste. U gotovo svim automobilima koje vidite na ovoj fotografiji su jedino žene i djeca, većina bez ikakve prtljage, a automobil im je jedina vrijednost”, napisao je Sean.

Korisnici društvenih mreža podržali su njegov odlazak i dane koje je proveo snimajući dokumentarac o ruskoj invaziji na Ukrajinu.