Siguran lijek za svaku bol
Foto: Pixabay

Zajednica s Kristom je siguran lijek za svaku bol. Osjećaš li gorčinu bijede i zasićenost zemaljske sreće — bliska zajednica s Gospodinom Isusom oduzet će gorčinu u prvom slučaju, a suvišak u drugom. Budi blizu Isusa, tada ti neće biti važno živiš li na vrhuncu časti ili u dolini poniženja.

Živiš li u Isusovoj blizini nose te Božja krila, a pod tobom su Njegova vječna ramena. Neka te ništa ne udaljuje od ove svete veze koja je čast izabrane duše, zaručene ljubljenim Isusom.

Ne budi zadovoljan samo s povremenim razgovorima nego čezni stalno za Njegovim prisustvom. Samo u Isusovoj blizni nalaziš utjehu i zadovoljstvo.

VIDI OVO: Draga povrijeđena dušo, jedini lijek za ljudsko stanje je Isus

Neka nam Isus ne bude prijatelj samo tu i tamo, budimo s Njim neprekidno. Pred tobom je težak put, gledaj prema nebu, nemoj poći bez Vođe. Moraš proći kroz oganj, ali ne ulazi u nj dok nije s tobom Sin Božji, kao Šadrak, Mešak i Abednego.

Trebaš poći na Jerihon, ali ne ulazi u borbu dok nisi kao Jošua vidio vojskovođu vojske Gospodinove s ispruženim mačem u desnici.

U svakom slučaju, u svakoj prilici traži Isusa. Najviše onda kad ti se otvore željezna vrata smrti. Zagrli zaručnika svoje duše, stavi glavu na Njegove grudi, reci mu da te okrijepi mirisnim vinom kako bi se na kraju našao bez mane kod Njega. Kad vidi da si živio s Njim te živiš u Njemu i sad, boravit ćeš s Njim zauvijek.

Autor: Charles Spurgeon