njihov sin je zamalo umro
Foto: Emmettsfight.com

Nešto strašno se dogodilo Karlinom i Michaelovom jednogodišnjem sinu Emmetttu, što mu je zamalo uzelo život. Božjom milošću, dječak se oporavio. Ali uzrok ove ozbiljne bolesti je bio potpuni šok za njegove roditelje. To je bezazlena opasnost koju možete pronaći u skoro svakom domu. I upravo su zato Emmettovi roditelji započeli misiju u kojoj dijele svoju priču kako bi informirali i upozorili druge.

Dan kada je Emmettovo putovanje započelo je trebao biti uzbudljiv. Bio je to dan kada je obitelj priređivala zajedničku rođendansku zabavu za svoja dva sina – Emet koji je punio jednu i Ethana koji je punio tri godine. Ali planovi su se promijenili kada se Emmett probudio s groznicom.

Sićušni dječačić je bio toliko bolestan da ga je tata odvezao na hitnu, gdje su mu dijagnosticirali gripu i poslali ga kući na oporavak. Ali umjesto ozdravljenja, Emmettovi simptomi su samo pogoršali tjedna sljedeća dva dana. Nakon što je povratio krv, njegovi zabrinuti roditelji su ga opet odveli u hitnu.

Tamo su mu dali dišnu ​​terapiju i napravili snimku prsnog koša. Snimka je otkrila da se nešto nalazilo u njegovom jednjaku.

To nešto je bilo gumb baterija. Ove male okrugle baterije se nalaze u mnoštvu svakodnevnih predmeta – daljinskim upravljačima, aparatima za sluh, glazbenim razglednicama, satovima, kalkulatorima, toplomjerima.

baterije

I to je nešto čega se ni najsavjesniji roditelji ne bi sjetili kako bi zaštitili djecu. A opet, više od 3.500 ljudi svih uzrasta ih proguta u Americi, što je jednako otrovno kao deteržent za čišćenje odvoda.

Ovo otkriće je u potpunosti emocionalno uzdrmalo Emmettove roditelje – zbunjenost, stid, ljutnja, nervoza. Nije bilo davljenja – nikakvih znakova koji bi ukazali da je sinovljeva groznica i bolest od nečega što je progutao, a nije trebalo. Na kraju su zaključili da je vjerojatno našao bateriju koja je slučajno ispala iz DVD daljinskog upravljača.

Emmett je hitno odveden na operaciju kako bi uklonili bateriju, a nakon što su čuli koliku je štetu tako mali predmet napravio njihovom sinu, drugi val užasnih osjećaja je preplavio Emetove roditelje. Baterija je spalila Emmettov jednjak, a morao je biti priključen na aparat za disanje kako bi mogao disati.

Dva oštećenja su bila na Emmettovom jednjaku i dušniku, a morao je proći i kroz nekoliko ozbiljnih rekonstruktivnih operacija. Narednih nekoliko godina Emmett nije bio u stanju jesti krutu hranu, a umjesto toga se oslanjao na cijev za hranjenje i cijev za disanje.

Tijekom proteklih par godina Emmett je ukupno prošao kroz 65 operacija. Sada mu je puno bolje, ali i dalje ima redovite kontrole i terapiju.

njihov sin je zamalo umro 1
Foto: Emmettsfight.com

Njegovi roditelji zahvaljuju Bogu za Emmettovo čudesno preživljavanje i oporavak. Jednom kada se proguta, gumb baterije će u roku od dva sata zpočeti proces izgaranja tkiva.

Šteta koja nastaje je često smrtonosna, posebno zato što su početni simptomi slični uobičajnim dječjim bolestima.

I upravo zato je Emmettova obitelj pokrenula Emmett ‘s Fight blog (blog o Emetovoj borbi) i Facebook stranicu. Njihov cilj je da prošire riječ o skrivenoj opasnosti o ovim baterijama. Objavljuju kako Emmett napreduje, razne izvore informacija o ovom problemu, te pozivaju ljude na molitvu i podršku dok se susreću s drugim obiteljima usred ovog užasnog iskustva.

Slava Bogu što je sačuvao malog Emmetta, i što je njemu i njegovoj obitelji podario poziv za pomoć drugima.

Ja znam da ću upozoriti sve roditelje, bake i djedovi i rođake o ovoj opasnosti, a nadam se da ćete i vi!

IZVORGodvine.com