Kad vam je život u zbrci, sjetite se tko je vaš Bog!

Kad vam je život u zbrci, sjetite se tko je vaš Bog!

U životnoj zbrci, sjetite se da je Bog svemoguć i da može okončati sve vaše nevolje i probleme.

“Što me zovete Noemi kad istupi Gospodin protiv mene i kad Svemogući tugu na me navali?” (Ruta 1, 21)

Kad u Bibliji upoznamo Noemi, njezin je život u velikoj zbrci. Ona je tijekom opće gladi sa svojim mužem otišla u Moab u potrazi za hranom. Dok su bili u toj zemlji, njihova su se dva sina oženila Moapkama i život joj je bio dobar, sve dok njezin muž i dvojica sinova nisu umrli, a ona je ostala bespomoćna udovica u stranoj zemlji.

Noemi je iskreno priznala svoju bol i patnju, no znala je tko sve nadzire. “… kad istupi Gospodin protiv mene i kad Svemogući tugu na me navali”.

PROČITAJTE: Bog je svemoguć: On može nositi naše terete!

Hebrejska riječ “Svemogući” (Shaddai) ukazuje na Božju skrb u svim mogućim okolnostima. Riječ “Gospodin” (Jahve) odnosi se na Njegovu vjernost kao Boga koji se drži svojega zavjeta. Sviđa mi se kako je Noemi povezala ta dva imena. Usred svojih nevolja i jadikovanja, nikad nije izgubila iz vida činjenicu da je njezin Bog kadar sve riješiti i da je vjeran. I doista, dokazao je sposobnost i spremnost da je izbavi i pokazao vjernost da skrbi za nju sve do kraja.

Ako vam se čini da ne postoji izlaz iz vašeg očajnog stanja, sjetite se da je Noemin Bog također i vaš Bog. A On može svu vašu životnu zbrku dovesti u red, da sve na kraju bude bolje no što možemo zamisliti. I hvala Bogu, On doista može sve učiniti i vjeran je svojim obećanjima. I tako, kad vam je život u zbrci, sjetite se tko vaš Bog!

Autor: Joe Stowell