Bog je svemoguć: On može nositi naše terete!

Bog je svemoguć: On može nositi naše terete!

Bog je svemoguć, pouzdan Bog. On ne želi da se brinemo, nego da Mu vjerujemo da će sve izvesti na dobro.

Životne brige, koje su nam veliki teret, možemo prebaciti na Božja ramena. On je više od nas zabrinut za naše zdravlje, našu djecu i unuke, spasenje onih koje volimo, za svjetski mir.

On je pomogao Davidu da ubije medvjeda, lava i filistejskog Golijata. Zaštitio je Davida od Šaulova ubilačkog gnjeva. Učinio je sigurnim njegov boravak u neprijateljskoj zemlji. Vjerojatno je i to razlog da je David zapisao: “Baci na Gospoda svoju brigu! On će te uzdržati, On neće dopustiti da pravednik ikad posrne” (Psalam 55, 23).

Ali kako prebaciti svoj teret Bogu? Kako ga staviti na Njegova ramena i ondje ga ostaviti? Djelujući u skladu s onim što znamo. Znamo da je On svemoguć, pouzdan Bog. Kada se brinemo, ne pouzdajemo se u Njega. Stavljamo sebe na Njegovo mjesto. Kažemo da mi možemo bolje. Moramo prebaciti sve na Njega!

PROČITAJTE: Kako prestati brinuti tjeskobno? Biblija nudi rješenje na koje često zaboravljamo!

Šetao sam stjenovitom obalom. Mali je dječak pokušavao nositi vrećicu s kamenjem koje je putem sakupio. Nije mogao slijediti svoju obitelj. Jednom ili dvaput je pao. Nije imao snage nositi taj veliki teret. Tada ga je vidio stariji brat. Vratio se do njega, podigao ga zajedno s teretom i ponio.

To Bog želi učiniti i s nama kada jednom ispružimo ruke k Njemu. “Prepusti Gospodu svoj put”, rekao je psalmist, “pouzdaj se u Njega i On će djelovati” (Psalam 37, 5).

Autor: Dave Enger