Ako želite biti slobodni od grijeha, evo kamo trebate usmjeriti vaš um

Muči vas grijeh od kojega želite biti slobodni? Prava sloboda se krije u usmjeravanju uma na Krista. Put svetosti otvara se gledanjem na Gospodina Isusa.

“A mi svi koji otkrivenim licem slavu Gospodnju kao u zrcalu gledamo, u isti se lik preobražavamo iz slave u slavu, kao od Gospodnjega Duha.” (2. Korinćanima 3,18)

Biblija naučava da postajemo kao ono što štujemo. Taj važan uvid nalazimo u današnjem tekstu. Razmotrimo ga na sljedeći način:

A mi svi – tj. svi istinski vjernici; otkrivenim licem – grijeh stavlja veo između naših lica i Gospodina. Kada priznajemo svoje grijehe i odričemo ih se, imamo otkriveno lice;

kao u zrcalu gledamo – zrcalo ili ogledalo je Božja riječ u kojoj se gledamo;

slavu Gospodnju – pritom se misli na njegovu moralnu izvrsnost. U Bibliji gledamo na savršenost njegova karaktera, ljepotu svih njegovih djela i putova;

u isti se lik preobražavamo – postajemo kao On. Preobražavamo se gledanjem. Što smo više njime zaokupljeni, to više postajemo kao On.

PROČITAJTE: 4 načina kako usmrtiti seksualni grijeh koji nas uznemiruje

Preobražavamo se

iz slave u slavu – od jednog stupnja slave do drugog. Promjena se ne zbiva odjednom. To je proces koji traje sve dok gledamo njega. Preobrazba našeg karaktera vrši se

kao od Gospodnjega Duha – Sveti Duh proizvodi sličnost s Kristom u svima onima koji vjerom gledaju na Spasitelja onako kako ga Biblija otkriva.

Čuo sam jednom za čovjeka koji je svakodnevno odlazio u budistički hram gdje je sjedeći prekriženih nogu i sklopljenih ruku zurio u zeleni kip.

Za njega se pričalo da je nakon godina provedenih u ovakvoj meditaciji počeo nalikovati na Budu. Ne znam je li to istina, ali znam da s poštovanjem biti zaokupljen Sinom Božjim, stvara sličnost s njime u moralnom smislu.

Put svetosti otvara se gledanjem na Gospodina Isusa. Obično nije moguće istovremeno misliti na Krista i na grijeh.

Tijekom onih trenutaka kada smo najviše obuzeti Njime, najslobodniji smo od grijeha. Stoga naš cilj treba biti povećati postotak svoga vremena tijekom kojeg promatramo Njega.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com