Snimka uplakanog dječaka na granici Ukrajine i Poljske slomit će vam srce

Snimka uplakanog dječaka koji je prešao ukrajinsku granicu slomit će vam srce. Cijela obitelj je sada na sigurnom kod rođaka u Poljskoj.

Užasni prizori iz Ukrajine pristižu već dva tjedna, a među najpotresnijima su oni koji pokazuju patnju djece. Upravo takva snimka nastao je 5. ožujka i prikazuje malog dječaka koji, naizgled potpuno sam, hoda na graničnom prelazu Medika prema Poljskoj i plače.

On na leđima nosi ruksak, u vrećici mu je plišana igračka. Njegova majka je navodno bila ispred, a kako su prenijeli neki poljski mediji dječačić Valerij (4) i njegova sestra smjestili su se kod rođaka u Poljskoj.

– Nasuprot informacijama koje su objavljene u medijima, četvorogodišnji Valerij iz Ukrajine nije sam prešao granicu. Bio je sa svojom obitelji. Na graničnom prelazu Medika dobio je slatkiše od službenika. On i njegova obitelj su sigurni u Poljskoj – priopćila je Granična policija Poljske.

VIDI OVO: Molitva za mir u Ukrajini

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi su komentirali pretužnu scenu.

– Srceparajuće. Svako dijete zaslužuje najbolji mogući početak u životu, bez obzira gdje se nalazi – napisao je jedan korisnik Twittera.

Do sada je najmanje dva milijuna ljudi pobjeglo iz Ukrajine. Ovaj egzodus je najbrže rastuća izbjeglička kriza od Drugog svjetskog rata.

Većina izbjeglica, više od 1,2 milijuna, uputila se u Poljsku. Drugi su prešli u Mađarsku, Moldaviju, Rumunjsku, Slovačku i druge zemlje.