Sotona će sve učiniti kako bi uništio OVU poruku i njezinu istinu

Sotona će učiniti sve što može ne bi li pokušao uništiti poruku koju Biblija daje i njezinu istinu. On to neprestano čini!

Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca“. (Hebrejima 4, 12).

Razmislite o tome koliko je moćno Pismo: ono može promijeniti srca, može spasiti živote od vječne kazne i može dati nadu onima koji je nemaju.

S obzirom na sve ovo, treba li nas čuditi to što je Biblija sotonino bojno polje? Sotona će učiniti sve što može ne bi li pokušao uništiti poruku koju Biblija daje i njezinu istinu. U stvari, ovo je nešto što naš neprijatelj neprestano čini još otkako se okrenuo od Boga.

Naš nebeski Otac nam je milostivo unaprijed pokazao rezultat ove bitke koja i danas traje: Istina će pobijediti. Unatoč tomu što će Bog ostvariti konačnu pobjedu, Sotona može doprijeti do pojedinaca.

VIDI OVO: Kako čitati Bibliju?

Onima koji su neoprezni, njegove taktike mogu biti opasne i prijevarne. Kako i nas ne bi prevario, trebamo se pažljivo čuvati njegovih napada, koje opet nećemo moći razaznati ako ne budemo bili pripremljeni.

Pogrešno učenje je jedna od sotoninih omiljenih taktika kojom nas želi odvesti od Boga. Isprva te informacije izgledaju kao da su u skladu s Biblijom, ali neka vas to ne prevari. Dvije stvari su potrebne kako biste mogli čvrsto stajati nasuprot ovih pogrešnih učenja: slušanje Duha Svetoga i to ako smo čvrsto utemeljeni u istinitost Božje Riječi. Ako imamo ovo dvoje samo tako ćemo moći razaznati pogrešku i moći ćemo izbjeći jame sotoninih laži.

Neprijatelj želi pogrešno navoditi vjernike i na taj način ih učiniti neučinkovitima za Kraljevstvo. On isto tako želi da one duše koje nisu spašene nikada ne spoznaju spasenje preko Isusa Krista. Prijatelji, pripremite se za bitku. Rastite u poznavanju istine i svakoga trenutka se oslanjajte na vodstvo Duha Svetoga.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!