4 najčešće sotonine taktike kojima napada kršćane

Ovo su sotonine četiri najčešće taktike kojima napade kršćane!

Obeshrabrenje

Kada netko postane obeshrabren, prestane se truditi i odustane. To ih neće dovesti bliže cilju te zaustavlja njihov duhovni razvoj. To nije Božja volja (2. Petrova 3,18). To nije opcija. Biljke i vegetacija nam može reći mnogo o nama samima. Što god ne raste, to umire. Obeshrabrenje je taktika Sotone ili demona kojom vas pokušavaju navesti da odustanete od života ili vjere. Nemojte pasti na to. Upoznajte svog neprijatelja.

Obmana

Pola istine jest cijela laž, a tko je bolji u laganju od Sotone? Isus je rekao: „Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži“ (Ivan 8,44). Jao, Sotono. Ti si lažljivac, a kada mi lažemo postajemo sličniji Sotoni, a ne Bogu jer je Bog istina (Ivan 14,6) i ne može lagati (Brojevi 23,19; Titu 1,2).

VIDI OVO: Tri molitve protiv Sotone – za zaštitu od Neprijatelja

Odvajanje

Odvajanje u braku može značiti rastavu. Ono Sotoni daje oslonac. Kada počnete osjećati odvajanje unutar crkve i probleme između njezinih članova, budite svjesni da točno to Sotona i želi. Njegova je taktika podijeliti i osvojiti, a kao mudar neprijatelj, on nas želi uništiti iznutra. Budući da nam je poznato kako Bog želi da budemo potpuno ujedinjeni, odvajanje je suprotno Božjoj želji, a u skladu sa Sotoninom.

Je li Bog to zaista rekao?

Ne možemo vjerovati vlastitim osjećajima. Ljudska sumnja je jedna od najplićih i nepouzdanijih stvari kada je riječ o raspoznavanju istine. Trebate vjerovati onome što Bog govori po apostolu Pavlu: „Sve Pismo, bogoduho, korisno je za poučavanje, uvjeravanje, popravljanje, odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude vrstan, za svako dobro djelo podoban“ (2. Timoteju 3,16-17). Provjerio sam značenje grčke riječi „sve“, kao u „sve Pismo“ i zamislite, zapravo znači „sve“. Nemojte pasti na istu taktiku na koju je Eva pala kada joj je Sotona u vrtu rekao: „Zar vam je Bog rekao…“ (Postanak 3,1).

Zaključak

Pokušajte razmisliti o onome što Sotona najviše želi; obeshrabrenje koje će uništiti učinak svjedočenja; obmanu u kojoj polu-istine postaju laži; odvajanje koje okreće crkvu protiv nje same; i sumnju, kada počnemo preispitivati Božju Riječ. Pokušajte zapamtiti ono što Sotona voli, a što Bog mrzi i znat ćete dovoljno o vašem neprijatelju da vas ne može zavarati. Obucite štit Božji (Efežanima 6).

Autor: Jack Wellman; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!