5 razloga zašto trebate spavati s češnjakom pod jastukom

Redovito korištenje češnjaka u prehrani pomaže u sprječavanju srčanih i drugih kardiovaskularnih bolesti, kao i metaboličkih poremećaja poput dijabetesa.

Koristi od češnjaka su brojne, a mi vam otkrivamo kakve blagodati možete očekivati ako budete spavali s njim ispod jastuka.

Češnjak pod jastukom će vam pomoći da bolje dišete

Jedan od načina na koji vam češnjak pomaže preko noći jest da vam može pročistiti blokirane dišne puteve. Kada se udiše, alicin razrjeđuje sluz, tako da se ona suši. Vaše će se disanje poboljšati, što će vam omogućiti da lakše zaspite.

VIDI OVO: Kako se pravilno konzumira češnjak? Ovo vjerojatno niste znali!

Ako vam stavljanje jednog ili dva češnja češnjaka ispod jastuka nije dovoljno, možete se napariti češnjakom prije spavanja. Stavite 3-5 izgnječenih češanja češnjaka u zdjelu vruće vode, isključite ringlu i inhalirajte se iznad pare. Budite pažljivi i nemojte se previše primicati zdjeli kako ne biste opekli lice.

Spavanje s češnjakom pod jastukom će vam pomoći da manje budete bolesni

Češnjak je, također, snažan antibakterijski sastojak i može uništiti mikrobe prije nego što se razbolite. On pomaže i u tome da se brže izliječite od prehlade ili gripe. Istraživači smatraju da je to zbog toga što alicin može blokirati dvije grupe enzima koje omogućavaju zaraznim mikrobima da prežive u tijelu domaćina.

Redovito spavanje s češnjakom ispod jastuka može vam pomoći da se oslobodite mikroba, a ako se razbolite, uključite ga malo više u svoju prehranu.

Bolje ćete spavati noću

Spavanje s češnjakom ispod jastuka je lijek protiv nesanice koji se koristi stoljećima. Svakako je teško povjerovati da tako jak miris može djelovati smirujuće, ali zaista djeluje. Mirisanje alicina iz češnjaka može vam pomoći da zaspite i spavate tako da se zaista odmorite.

Pored ovoga, konzumiranje većih količina češnjaka povećava unos magnezija i kalija u vaš organizam. Ova dva minerala imaju važnu ulogu kod spavanja tako što djeluju opuštajuće na mišiće i proizvode kiselinu zvanu GABA. GABA je signal tijela da je vrijeme da se smiri i hladi stanice vašeg mozga kako bi mogle početi s restorativnim radom koji se događa tijekom noći.

Prirodno ćete odbijati kukce

Ako ste se ikada brinuli o tome da vam pauk ne uđe u usta tijekom spavanja ili se budite s ugrizima komaraca, cijenit ćete da imate super zaštitu ispod svog jastuka. Češnjak je otrovan za kukce i oni to znaju, tako da će ih držanje češnjaka ispod vašeg jastuka, tjerati dalje od vas.

VIDI OVO: Češnjak i med: Kako ova kombinacija utječe na zdravlje?

Zapravo, neki ljudi koriste sprej od češnjaka i vode kako bi otjerali kukce iz dvorišta. U svrhu tjeranja kukaca, neće imati isti učinak ako jedete češnjak. Komarce osobito privlači ugljikov dioksid koji izdišemo i koji se javlja bez obzira na to što smo jeli.

Češnjak pod jastukom vam može pomoći kao sredstvo za smirenje

Češnjak je odličan za vaše zdravlje, bilo da spavate s njim, jedete ga ili udišete. Svakako, ne postoji razlog da ne napravite sve od navedenog. Ipak, stotine godina njegovog korištenja kao sredstva za spavanje, dovoljno govori o njegovoj jedinstvenoj sposobnosti da opusti i tijelo i mozak i poboljša kvalitetu vašeg sna.

Definitivno biste trebali isprobati sustav stavljanja češnjaka ispod jastuka prije nego što pribjegnete opasnim kemijskim sredstvima za spavanje koje mogu izazvati i ovisnost. Čak i kada vas uspavaju, kvaliteta vašeg sna nije dobra pod utjecajem ovih lijekova. Češnjak je jeftin, lak i djeluje bez ikakvih nuspojava, piše Index.