Sretni, bogati i uspješni – laž u koju ne smijete povjerovati!

Uvijek sretni, bogati i uspješni kršćani nije nešto što možete pronaći u Bibliji. To je laž u koju ne smijete povjerovati!

Nije čudo da se naša mladež poražena predaje. Oni ne mogu živjeti prema slici koju je stvorila religija: sretni, bogati i uspješni kršćani, uvijek pozitivnog razmišljanja.

Njihov svijet nije tako idealan. Oni u zrcalu vide lice pokriveno ružnim prištićima. Oni žive puni tuge, s krizama iz sata u sat, s užasnim obiteljskim problemima.

Njihovi prijatelji su ovisnici i na svim stranama umiru. Uplašeni i zabrinuti gledaju u neizvjesnu budućnost. Osamljenost, strah i potištenost svakodnevno ih progone.

Pozitivno razmišljanje neće učiniti da njihovi problemi nestanu. Priznanje tih problema u stvarnosti ne postoji niti mijenja stvar. Apostoli pozitivnosti usudili su se izostaviti getsemanijsko iskustvo života.

Čaša boli, sat potpune samoće i noć pomutnje bili su dio života našeg Gospodara. Naše veliko postignuće i naš uspjeh trebaju se zbiti u Getsemaniju.

Za mnoge je put od piljevine postao put od zlatne prašine. Biblija je postala katalog s neograničenom i neispisanom narudžbom životnih dobara za sve koji žele postati “srebrni” sveci. Sve što ima išta s bolom i trpljenjem nalik na Jobovo, smatra se negativnim življenjem.

Bog je dobar i oni koji su darežljivi primaju obilne blagoslove. Svi uvijek trebaju misliti o dobrim i lijepim izvješćima; a bol, siromaštvo i trpljenje snalaze samo neke od najsvetijih ljudi Božjih, baš kao i pravednog Joba.

Autor: David Wilkerson