NaslovnicaDuhovnostAko nam je Bog sve oprostio, zašto ćemo nakon smrti stati pred...

Ako nam je Bog sve oprostio, zašto ćemo nakon smrti stati pred Njega kao Suca?

Ako nam je Bog zbog vjere u Isusa oprostio sve grijehe, zašto nakon smrti slijedi Božji sud? Biblija daje odgovor!

Jedna od najvećih biblijskih istina je da kada dođemo Isusu Kristu u pokajanju i vjeri, Bog oprašta naše grijehe i daje nam dar vječnog života. Više se ne trebamo bojati smrti, pakla ili suda, jer Biblija kaže: “Milostivo nam je oprostio sve prijestupe” (Kološanima 2, 13).

Božji sud nakon smrti: Zašto ćemo stati pred Boga Suca?

Istodobno, Biblija nam govori da će jednog dana svatko od nas stati pred Boga.

I kao što je ljudima jednom umrijeti, a potom na sud. (Hebrejima 9, 27)

Ako smo Ga zanijekali i odbili slijediti tijekom života, bit ćemo osuđeni zbog naše nevjere. Bog će reći: “Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim!” (Matej 25, 41). Ovo su strašne riječi koje bi svakoga od nas trebale natjerati da stane i razmisli i bude siguran u svoju predanost Kristu.

PROČITAJTE: Zašto nam treba Spasitelj?

Međutim, ako poznajemo Spasitelja Isusa Krista, naše je spasenje već osigurano. I dalje ćemo stajati pred Bogom – ali nećemo biti suđeni zbog našeg spasenja. Umjesto toga, stat ćemo pred Boga da budemo nagrađeni za naša dobra djela. Biblija kaže: “Jer svima nam se pojaviti pred sudištem Kristovim da svaki dobije što je kroz tijelo zaradio, bilo dobro, bilo zlo” (2. Korinćanima 5, 10). Ove nas riječi također podsjećaju da smo odgovorni Bogu za način na koji živimo kao vjernici.

Što se događa nakon smrti?

Ono što će se dogoditi nakon smrti ovisi o jednom izboru koji ćete napraviti tijekom života. Taj izbor možete napraviti do kraja života. Ali jednom kada umrete, svoju odluku ne možete poništiti. Reinkarnacija se ne događa. Ne vraćate se i ne dobivate drugu priliku.

Ako odlučite vjerovati da je Isus Krist Sin Božji i da je umro na križu kako bi vas spasio od vječne propasti, dobivate vječni život i odlazite u nebo da zauvijek budete s Njim.

“Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.” (Ivan 3, 16-17)

Danas je pred vama izbor: Isus ili đavao, život ili smrt, raj ili pakao.