Evo što Bog čini u vama kada mislite da nema nade

Što Bog čini u vama kada mislite da nema nade? Znajte ovo: Vaša situacija nije beznadna. Bog može ući u vaš život i promijeniti cijelu vašu priču.

Nakon što je posada bacila Jonu s broda usred oluje, Bog je poslao posebno dizajniranog ”skutera” na njegov put. Drugim riječima, doveo je vrlo veliku ribu kako bi progutala neposlušnog proroka.

Je li to Bog učinio zato što je mrzio Jonu? Ne. Je li se ljutio na Jonu? Ponovno ne. Bog je to učinio jer je volio Jonu i želio je privući njegovu pozornost. Htio ga je vratiti k sebi.

Jona je znao što je ispravno, ali je bježao od toga. No dok je bio unutar ove ribe, zavapio je Gospodinu. Znakovito je što se to dogodilo nakon što je bio tamo tri dana i tri noći.

Mogu ga samo zamisliti kako sjedi ondje umotan u morske trave, riba mu udara u lice i miriše po tko zna kakvim ribljim želučanim sokovima.

VIDI OVO: Tko je bio Jona u Bibliji?

Tada se konačno osvijestio i pozvao Gospodina. To nas podsjeća da možemo moliti bilo gdje i bilo kada. Možemo moliti dok klečimo. Možemo se moliti dok stojimo ili sjedimo. I možemo se moliti otvorenim ili zatvorenim očima.

Bog će čuti vašu molitvu u oceanu, čut će vašu molitvu dok koračate okolo, zaglavljeni u kući. Bog će čuti vašu molitvu, ma gdje bili.

Efežanima 6,18 nam govori: “U svakoj prigodi u Duhu molite.” Čak i kad su stvari loše, Bog je još uvijek dobar. Tako da Mu zbog toga možemo zahvaliti. To je učinio Jona. I usput, mislim da je ovdje doživio osobno probuđenje.

Možda se osjećate kao da ste trenutno okupirani problemima. Ne možete vidjeti izlaz iz vaših određenih okolnosti. Znajte ovo: Vaša situacija nije beznadna. Bog može ući u vaš život i promijeniti cijelu vašu priču.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org