NaslovnicaZdravlje1887. godine priznat kao najmoćniji lijek: Što sve može čaša kefira dnevno?!

1887. godine priznat kao najmoćniji lijek: Što sve može čaša kefira dnevno?!

Kefir je već stoljećima poznat kao tradicionalni napitak s Kavkaza, jer ga smatraju da je zaslužan prvenstveno za dugovječnost, kao i vitalnost čovjeka.

Kefir je zapravo bakterija koja stvara mliječni napitak u roku od roku od 24 sata od običnog mlijeka. Dakle, kefir se s mlijekom čuva na 15 do 20 stupnjeva u hermetički zatvorenoj posudi (preporuka je da odstoji 48 sati kako bi u potpunosti sazrio). Za djecu je dobar kao zamjena za mlijeko, piše Kodren.com.

Ljekovitost, odnosno terapeutska svojstva kefira potječu od njegove mikroflore, pa je čak 1887. godine priznat kao najmoćnije sredstvo u borbi protiv tuberkuloze.

Uspješno liječi i želučane tegobe, crijevne tegobe, iritacije jetre, katar, pojedine bubrežne bolesti, bolesti kože, anemije, zatvor, pomaže kod kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, pa čak je koristan i kod raznih alergija i astme.

Pomaže kod impotencije, pomlađuje, rastvara kolesterol, a ima i sve vitamine potrebne za život.

Još mnogo toga ima vezano za kefir i njegova blagotvorna djelovanja, ali prvenstveno treba obratiti pozornost na njegovo doziranje i recept, kako biste ga sami mogli praviti kod kuće.

Dnevna upotreba kefira: Pola litre za probleme s astmom, bronhitisom, želucem, crijevima, ekcemom, alergijama (osipi), zatvorom …

Jedna litra kefira za probleme s kandidom, protiv raka (preventivno), bubrezima, mjehurom, žuči, žuticom, hipertenzijom, malokrvnošću, leukemijom, sklerozom, nesanicom, živčanim sustavom, alkoholizmom …