Što se više primičete Bogu, sotona će vas više htjeti rešetati

Iskušenje je poziv ili kušnja da se izvrši nemoralno djelo. Upravo sada sotona bjesni nad zemljom poput ričućeg lava pokušavajući namamiti kršćane u nemoral. Nitko nije imun i što se više primičete Bogu, sotona će vas više htjeti rešetati.

“Smatrajte potpunom radošću, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje” (Jak 1,2). Gospodin nam govori da se radujemo kad upadnemo u različite kušnje jer doživljavamo nešto jedinstveno.

Iskušenje je “trening pod borbenim uvjetima” i ono se jedino događa zrelim kršćanima. Bog želi iskusne ratnike koji mogu svjedočiti: “Bio sam u vatri! Bio sam u bitki! Neprijatelj je bio svuda oko mene pokušavajući me ubiti, ali Bog mi je pokazao kako se s time nositi i ne se bojati.”

Jedino istinska djeca Božja mogu biti kušani

Jedino istinska djeca Božja mogu biti kušani, grešnici ne. Kiša ne može dotaći tijelo već pod vodom, a grešnici se već utapaju u propasti. Kao djeca sotone, oni čine kako on diktira, a on ih prisiljava ulaziti u dublje i mračnije jame nemorala.

PROČITAJTE: Kako izbjeći iskušenja?

Iskušenje nije znak slabosti ili sklonosti prema svijetu. Naprotiv, to je znak da Bog ima povjerenje u nas. Isusa je u arenu iskušenja u pustinji odveo Duh tako da je mogao naučiti tajnu snage nad svakim iskušenjem.

Zapravo, Bog je rekao Isusu: “Sine moj, dao sam ti Duha bez mjere i potvrdio te pred svijetom. Sad ću dopustiti sotoni da te kuša tako da vidiš kako je nemoćan. Nijednom se nećeš uplašiti njegove vlasti i moći ćeš propovijedati s vjerom da je sotona poražen i da te ni na koji način ne može dotaći.”

Nismo kušani da učimo o sebi samima ili da se pravimo važni pred đavlom. Ne! Iskušenje je dopušteno da naučimo sotoninu ograničenost – da ga onesposobimo i izložimo njegovu nemoć. I da pokažemo Božju snagu izbavljenja. Počnite uzvisivati Gospodina i koristite svoj štiti vjere protiv iskušenja u svom životu.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org