Što više upoznaš Krista
Foto: Unsplash

Što više upoznaš Krista, to ćeš se manje zadovoljiti s površnim razmatranjem o Njemu. Što dublje proučavaš Njegovo djelo spasenja, Njegovo zauzimanje za nas, puninu Njegove milosti koja blista u svim Njegovim postupcima, to ćeš jasnije vidjeti Kralja u Njegovoj ljepoti.

Zamisli se nad ovim razmatranjem, nastoj više proučavati Isusa. Razmišljanja i razmatranja su prozori kroz koje vidimo Otkupitelja. Razmišljanje nam stavlja teleskop na oči i omogućuje da vidimo Isusa bolje nego što ga znamo iz dana Njegovog zemaljskog života.

Trebala bi nas više zanimati osoba, djelo i ljepota našeg Gospoda. Više razmišljajmo i Kraljeva ljepota će nam zablistati u jasnijem sjaju.

VIDI OVO: Ako vam je kršćanstvo dosadno, onda niste upoznali Isusa

Vjerojatno ćeš bolje nego ikada ranije vidjeti svog divnog Spasitelja u trenutku smrti. Mnogi su vjernici, upravo u tom trenutku, dizali pogled k nebu i vidjeli Isusa kako hoda iznad morskih valova i čuli kako kaže: ”Ja sam, ne boj se!” Da, kad će se naš zemaljski stan početi raspadati, ugledat ćemo Krista i nebeski sjaj.

Ako želimo gledati licem u lice ”Kralja u Njegovoj ljepoti”, moramo ući u nebo, ili nam se Krist mora osobno vratiti. O, da dođe na krilima vjetra! On je naš Suprug, a u Njegovoj odsutnosti mi smo poput udovice; On je naš mili i dobri Brat, bez Njega smo usamljeni. Oh, dugo očekivani dane, dođi, započni već jednom!

Autor: Charles Spurgeon