Stvar koju muškarci žele više od seksa
Foto: Unsplash

Postoji jedna stvar koju muškarci priželjkuju više od spolnog odnosa sa ženom, ali vam se ne usude reći. 

Koliko smo puta čuli izjavu kako „muškarci misle samo na seks“? Kada sam imao 17 godina bio sam uvjeren da je to istina. Kada sam imao 37 sumnjao sam da je to istina, a sada imam 73 i znam da to nije istina. Seks može biti predivan u bilo kojem životnom razdoblju, ali postoji nešto što je važnije od seksa i što je muškarcima teško priznati ženama.

Do te sam spoznaje došao polako i postala je očigledna u društvu muškaraca. Redovito sam se nalazio sa šest drugih muškaraca punih 38 godine i znali smo govoriti o seksu. Kao i svi muškarci imamo natjecateljski duh i želimo da nas se vidi kao uspješne, ali naučili smo biti iskreni jedni prema drugima. Ne govorimo samo o seksualnom uspjehu, nego i o neuspjehu, strahovima i problemima.

”Pravi muškarci” žele samo seks?

Od mladosti sam seks poistovjećivao s muževnosti. U srednjoj školi sam čuo jednu djevojku koja mi se sviđala kako govori o osobi koju smo oboje poznavali. Nije se žalila da on misli samo na seks, nego „da mi se on ne upucava kao drugi dečki“. Svojoj je prijateljici rekla kako „nije muževan“. Poruka je bila jasna – „pravi muškarci“ žele seks i ako se ne „upucavaš“, onda nisi pravi muškarac.

Ta se lekcija potvrđivala dugi niz godina. Ako uvijek tražiš seks, onda iskazuješ muškost. Bolje je da te stalno odbiju i da te vide kao klipana koji misli samo na seks, nego netko tko želi više od seksa i na kojeg se gleda kao da nije muškarac.

Što muškarci žele više od seksa?

Što to muškarci žele više od seksa? Svi smo čuli kako se žene moraju osjećati voljeno da bi bile spremne za seks, a muškarci trebaju seks kako bi se osjećali voljeni. Pogledajmo dublje što muškarci dobivaju kada dobiju seks. Tu je, naravno, tjelesna ugoda, ali u pozadini je dublja potreba koja se zadovoljava. Radi se o sigurnoj luki.

Svijet muškaraca svijet je natjecanja. Na osnovnoj razini muškarci se natječu s drugim muškarcima oko najpoželjnije ženke. Muškarci se nastoje iskazati, a ženke odlučuju kojeg će mužjaka prihvatiti. U moderna vremena uloge su manje ograničene nego prije, ali uglavnom smo mi paunovi, mi tresemo repom i nadamo se da je to dovoljno da nas zamijeti žena koja nam se sviđa.

Ulazak u njezino tijelo daje nam osjećaj mira i sigurnosti koji nadilazi obično seksualno zadovoljstvo.

muškarci više od seksa
Foto: Pixabay

Svi se sjećamo plesova iz djetinjstva. Ako želite držati djevojku za ruku, morate hodati kroz cijelu salu gdje vas svi vide kako biste djevojku zamolili za ples. Ako vas prihvati, onda ste u raju. Ako vas odbije, onda ste u paklu. Ovdje je ključno kako se morate učiniti ranjivim kako biste mogli zadobiti i držati djevojku.

Kada odrastemo već smo obilježeni bitkama i odbijanjima. Težimo sigurnoj luki u kojoj se ne moramo pretvarati da smo nešto, kako bi nas prihvatili. Žudimo za nekim to nas prihvaća kakvi jesmo, tko nas grli i njeguje, ne samo naše tijelo nego naša srca i dušu.

„Stalna želja za seksom“ dio je maske kojom pokazujemo da smo muževni. Zapravo želimo sigurnu luku u kojoj se možemo opustiti, skloniti se i osjećati se dobro. Drugim riječima, većina nas želi osjećaj brige kojeg nismo dobili kao djeca. Ali, ako priznamo te potrebe, onda se osjećamo kao mala djeca, a ne veliki snažni muškarci.

Bolje je biti muževan sa seksualnim požudama, a kada smo u njezinom tijelu možemo se opustiti, biti svoji i prihvatiti ljubav. To je skrivena želja koju dobivamo u seksu.

Sigurna luka

Jedna od stvari koje volim u vezi svoje žene je što joj mogu leći u krilo i da mi mazi kosu. To mi je jedna predivna, sigurna luka. Ne treba mi seks da zadovoljim tu potrebu. Samo moram pitati. Ona me prihvaća u potpunosti. Ne moram se dokazivati, samo moram prihvatiti ranjivost.

Kao što je muškarcima teško zatražiti da ih se drži, mazi i dodiruje, i ženama je teško pružiti takvu intimu. Tu su tri glavna razloga, koji su uglavnom podsvjesni.

Potrebno je puno vremena i zrelosti muškarcu da si prizna da mu je potrebna sigurna luka u kojoj se za njega može brinuti i njegovati žena. Potrebno je puno hrabrosti da toj ženi prizna da želi seks, ali da mu je bitna sigurnost, ljubav i njega. Potrebna je doza mudrosti kako bi se uvidjelo da je najmuževniji muškarac koji dopušta da je ranjiv.

Za ženu je potrebno da se otvori muškarcu koji postaje ranjiv u novom svjetlu. Ona mora imati mnogo ljubavi i pouzdanja u sebe, kako bi muškarcu bila utjeha. Ona mora imati i snage da se obrani ako ta ranjivost preraste u tjeskobu, bijes ili depresiju. Muškarcima i ženama nije lako preuzeti te rizike, ali plod je cjeloživotna ljubav i intima.

Autor: Jed Diamond; Prijevod: Mislav U.; Izvor: MenAlive.com

PROČITAJTE JOŠ: