Jedna stvar koju svaki muž želi od svoje žene

Koju stvar svaki muž želi od svoje žene? Ovaj članak je zapravo pismo svim našim dragim suprugama o jednoj stvari koju mi muževi jako cijenimo.

Brak je odlična stvar, no da bi funkcionirao potreban je obostran trud oba supružnika. Iako je Božji plan za brak bio da on bude savršeno partnerstvo, na supružnicima je da ulažu koliko je do njih ne bi li to tako i bilo.

U ovome članku govoriti ćemo o nečemu što je od iznimne važnosti svakome suprugu. Ne, tu se ne radi o uobičajenom ”poštovanju” o kojemu veliki broj supruga ne želi slušati. Ovaj članak je zapravo pismo svim našim dragim suprugama o jednoj stvari koju mi muževi jako cijenimo.

I tako moje drage sestre, evo jedne stvari koju bismo svi mi kršćanski muževi htjeli dobiti od naših ljubljenih žena: strpljenje.

Strpljenje?

Velik broj muževa bi se rado složio s time da, iako volimo svoje supruge, ono što mi isto tako želimo jest da su one s nama strpljive. Unatoč tomu što se mi svojski trudimo ne bismo li ispunili sve njihove potrebe, isto tako priznajemo kako nismo savršeni i kako s vremena na vrijeme pogriješimo i negdje ne uspijemo.

Kao muževi koje vodi Krist mi želimo biti poslušni onome što piše u Poslanici Efežanima 5, 25-28 gdje nam piše ono što bismo trebali činiti:

„Muževi, volite svoje žene onako kako je Krist volio svoju crkvu i kako se predao za nju, da je posveti, očistivši je kupelji vode uz riječ se sebi prevede Crkvu slavnu, bez prljavštine i nabora ili bilo čega sličnoga, nego da bude sveta i bez mane. Tako muževi trebaju ljubiti svoje žene kao svoja vlastita tijela; onaj tko ljubi svoju ženu i sebe ljubi“.

Mi se trudimo slušati Krista i ono što nam On govori, ali ne možemo poreći činjenicu kako se borimo sa svojim osobnim problemima:

Negiranje samoga sebe, pogotovo naš ponos, učenje kako svoje potrebe staviti na drugo mjesto tako da ispred naših potreba mogu doći potrebe naše žene i djece, nadilaženje i pobjeda nad požudom tijela, očiju i ponosa života.

Naše drage i ljubljene žene, mi vas zaista volimo i želimo vam svoju ljubav još i više iskazivati, svakoga trenutka, svakoga dana. No mi se borimo s nečime što je iznad samo naših osobnih problema. Ne samo da se mi trebamo boriti protiv grijeha, nego trebamo i osiguravati da naše obitelji imaju ono što im je potrebno, trebamo se suočavati s izazovima koje donosi to što smo vođe i sve to trebamo činiti ne bi li naši brakovi bili što bolji.

Drage dame, ono što nama treba je samo malo više strpljenja.

Malo više onda kada ne uspijemo izraziti našu ljubav i povezanost.

Malo više onda kada ne uspijemo izraziti što nas muči na pravilan način.

Malo više u situacijama kada ne razumijemo ono što naše žene od nas žele.

Malo više kada se čini kao da ”ne čujemo” u situacijama kada smo pod pritiskom.

Malo više onda kada ne uspijemo iskomunicirati istinu na način ljubavi.

Partnerstvo

Drage sestre, vjerujemo kako je brak partnerstvo osmišljeno od strane Boga na način da bude zajedništvo između muškarca i njegove žene. Ne možemo dovoljno zahvaliti Bogu na tome što nas je spojio i omogućio partnerstvo s našim ženama.

Sve što tražimo od svojih žena jest malo strpljenja za vrijeme ovoga putovanja života u Kristu.

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Christian Today

PROČITAJTE JOŠ: