3 stvari koje Bog obećava svakom istinskom vjerniku

Postoje tri stvari koje Bog obećava svakom istinskom vjerniku, a možemo ih pronaći u Bibliji. Ono što Bog obećava, Bog uvijek i daje!

Bog obećava da nam neće biti suđeno

Ivan 5,24: “Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.”

Ovo obećanje je za vječni život, a to obećanje uključuje i činjenicu da oni koji čuju i vjeruju neće doći na sud, i u trenutku vjerovanja prešli su iz smrti u život, što znači da oni (i mi) izbjegavamo vječno prokletstvo koje spominje Otkrivenje 20,12-15 na sudu pred Velikim bijelim prijestoljem (druga smrt), te umjesto toga imamo obećanje ulaska u vječni život. Ono što je Bog obećava, Bog uvijek i daje.

Bog obećava da nas neće napustiti

Ivan 6,37 i 39: “Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti… A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan.”

Ova dva stiha su moji omiljeni stihovi za pamćenje. Slika koju imam u glavi je da dolazim Kristu spašen… znajući da sam zaslužio Božji gnjev. Pokajao sam se i povjerovao u Krista, tako da mi (kao i vama)

Isus kaže “onoga tko dođe k meni neću izbaciti ” i ’’ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan.” Možete li zamisliti kako će to biti kada spašeni u vjeri priđete Kristu Spasitelju? On nas uvjerava da nas nikad neće izbaciti.

VIDI OVO: 7 divnih Božjih obećanja koja mogu promijeniti tvoj život

Budući da je Isus rekao da nas neće izgubiti niti se od nas okrenuti, to oživljava ono što čitamo u Ivanu 10, 28-29 “Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. ” Postoji li veće obećanje od ovog?

Obećanje Njegove pravednosti

Druga Korinćanima 5,21: “Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu.”

To je evanđelje u jednom stihu. Bog je Isusa, koji je bio bez grijeha, načinio postati grijehom za nas, tako da Bog gleda na nas kao da imamo istu pravednost koju Isus ima. Ovo vrlo veliko i dragocjeno obećanje čini prethodne stihove (Ivan 5,24; Ivan 6,37 i 39) mogućim. Sada, kada nas Bog vidi, On nas vidi kako vidi Sina … bez mane i neokaljane. Ne, nismo bez grijeha … još uvijek griješimo, ali Isusova smrt pokriva naš dug, kako Pavao piše: “…izbrisao je zadužnicu koja propisima bijaše protiv nas. Nju on ukloni pribivši je na križ.” (Kol 2,14).

VIDI OVO: 3 stvari koje Isus nikad nije obećao

Isus je obećao da, ako vjerujemo u Njega i Oca koji ga je poslao, On se od nas nikada neće okrenuti, niti ćemo biti izgubljeni, već nam daje vječni život, i nas mimoilazi Božji sud, jer je Onaj koji je bezgrješan postao grijeh za nas, te kad Bog gleda na nas, naši grijesi su
izbrisani. Nevjerojatno!

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Faithinthenews.com