5 zadivljujućih stvari koje češnjak radi našoj koži

Poznato je da češnjak liječi organizam od mnogih bolesti, ali može biti vrlo koristan za kožu.

Češnjak mnogi vole kao dodatak hrani, ali on ima i nekoliko korisnih učinaka koji se odražavaju na kožu.

Liječi organizam

Poznato je da češnjak liječi organizam od mnogih bolesti, ali može biti vrlo koristan za kožu jer ima antibakterijska svojstva, usporava starenje i čini kožu zdravom i sjajnom.

Pomaže u uklanjanju akni

Sve što vam je potrebno jeste nekoliko komadića češnjaka koje trebate zgnječiti kako biste dobili sok. Taj sok nanesite na na mjesta na kojima se nalaze akne, ostavite tako pet minuta te isperite. Uvidjet ćete da će se smanjiti crvenilo i mrlje.

VIDI OVO: Češnjak na prazan želudac čini čuda kakva ne možete ni zamisliti

Češnjak utječe na smanjenje pora

Izgnječite jedan komadić češnjaka i pomiješajte ga s paradajzom te tu mješavinu nanesite lice, a zatim isperite nakon deset minuta. Mješavina će smanjiti pore i očistiti kožu.

Češnjak smanjuje strije

Pomiješajte sok češnjaka s maslinovim uljem i tu mješavinu zagrijte, a zatim njom masirajte dijelove tijela na kojima imate strije. Taj proces ponavljajte nekoliko dana, brzo ćete uočiti pozitivno djelovanje.

VIDI OVO: 4 zdravstvene tegobe koje češnjak liječi

Umiruje upalu kože

Neki ljudi imaju problema s kožom u vidu crvenila koje se pojavljuje na tjemenu, laktovima i koljenima, a ta mjesta obično svrbe. Nanošenje češnjaka će pomoći jer on ima antiupalna svojstva, piše Klix.

NAJNOVIJE!