7 nevjerojatnih stvari koje dokazuju Božje postojanje
Foto: Pixabay

Postoje mnogi razlozi zbog kojih sam uvjeren da je Bog stvaran. Ove nevjerojatne stvari dokazuju Božje postojanje!

Kad sam bio novinar u svojim dvadesetima, morao sam prikupiti činjenice o ateizmu. To je bilo prije vremena Interneta, pa sam nazvao Sjedište Američkih Ateista u Texasu. Madalyn Murray O’Hair, majka modernog ateizma u ovoj državi, odgovorila je na moj poziv. Očito je imala vrlo mali broj zaposlenih!

Njezin glas je bio grub, a zvučala je ljutito i cinično, čak i prije nego sam se predstavio kao kršćanin. Odgovorila je na moje pitanje i završio sam razgovor. Od tada sam osjetio silnu žalost za ljude koji negiraju postojanje Boga. Kako bi objasnila svoja uvjerenja, O’Hair je jednom rekla: “Ne postoji Bog. Ne postoji raj. Ne postoji pakao. Ne postoje anđeli. Kad umrete, idete u zemlju; crvi će vas pojesti.” Koji tužan način gledanja na život!

VIDI OVO: Postoji li Bog? Evo što kažu dokazi

Nikada nisam timski sudjelovao u debatama tijekom srednje škole, tako da ne bih bio najbolji sugovornik u javnom argumentiranju sa evolucionistom Richard Dawkinsom ili komičarom/ateistom Bill Maherom. Ipak, moja vjera u Boga nije niti malo uzdrmana kad čujem ove momke kako viču da su kršćani glupi ili slabi. Oni imaju ustavno pravo gledati negativno na život. Ali, kad bih imao priliku navesti im svoje razloge za vjerovanje u Boga, rekao bih im sljedeće:

Djeca. Gledao sam svoju suprugu dok je porađala naše četiri kćeri, a prošli mjesec sam posjetio svojeg novorođenog unuka. Zagledao sam se u njegovo maleno preslatko lice i sićušne prste – i rascjep na njegovoj bradi koji je sličan mojem. Kako itko može negirati stvarnost Boga kad vidi malo dijete? Količina podataka zapisana u jednoj stanici u ljudskom tijelu jednaka je podacima koje možemo pronaći u 1000 knjiga. Ukupna količina podataka pohranjenih u vašoj DNA je 40 puta veća od onih u najvećem setu enciklopedije na svijetu. Kralj David imao je ovaj osjećaj divljenja kad je napisao: “satkao si me u krilu majčinu. … stvoren sam tako čudesno” (Psalam 139,13; 14). Život je doista čudo!

7 nevjerojatnih stvari koje dokazuju Božje postojanje 1
Foto: Pixabay

Grmljavina. Obožavam sjediti na svom trijemu u Floridi i slušati tutnjavu grmljavine. To me podsjeća na Božje veličanstvo i moć. Apostol Pavao je rekao da je stvaranje najveći dokaz Božjeg postojanja. On je napisao: “Uistinu, ono nevidljivo njegovo, vječna njegova moć i božanstvo, onamo od stvaranja svijeta, umom se po djelima razabire tako da nemaju isprike.” (Rim 1,20). Priroda je zapravo puna mjerljivih čuda. Samo uzmite u obzir činjenicu da zemlja ima savršenu udaljenost od sunca da bi podržala život. Kad bi bili samo malo udaljeniji, smrzli bi se; a kad bi bili samo malo bliži suncu, izgorjeli bi. Očito je da je Bog stvorio ovaj dom za nas!

Cvijeće. Postoji više od 400.000 vrsta cvijeća na svijetu, i većina od njih nije jestivo. Njihov posao je jednostavno ovaj planet učiniti prekrasnim. Je li se cvijeće slučajno razvijalo tijekom vremena, ili je Bog pun ljubavi kreirao svaki individualni oblik i shemu boja za nas da bismo mi uživali? Ljudi koji izaberu negirati Boga ne provode dovoljno vremena gledajući tulipane, zijevalice, orhideje, ljiljane, lotose ili magnolije. Ovo je razlog zašto je važno zaustaviti se i osjetiti miris cvijeća!

Biblija. Pavao je napisao: “Sve je Pismo Bogom nadahnuto” (2 Tim 3,16). Sama Biblija je dokaz Božjeg postojanja zato što je upotrijebio 40 nepovezanih osoba u razdoblju od 2000 godina kako bi nam napisao svoje jedinstveno ljubavno pismo. Ne postoji ništa kao što je Biblija zato što sadržava istu nepromjenjivu poruku kroz svih 66 različitih knjiga. Ateisti se mogu smijati na ovaj plan, no oni koji su pročitali i doživjeli Boga kroz stranice Biblije znaju dobro zašto je ona najprodavanija i najviše prevođena knjiga u cijeloj povijesti. (Činjenica: 100 milijuna primjeraka Biblije proda se svake godine. ‘Iluzija o Bogu’ Richarda Dawkinsa prodaje se u 2 milijuna primjeraka.)

Božje postojanje 2
Foto: Pixabay

Globalno širenje kršćanstva. Stoljećima evanđeoska poruka bila je napadana i ismijavana. Rimski vladari su rane kršćane 1. stoljeća bacali lavovima, a diktatori 20. stoljeća šalju vjernike u zatvore. Procjenjuje se da je 70 milijuna kršćana mučeno od kad je crkva nastala – a 40 milijuna od toga mučeno je u 20. stoljeću. Ipak, danas kršćanstvo ima više sljedbenika od bilo koje religije, a broj i dalje raste u mnogim dijelovima svijeta. Naša vjera se širi zato što je istina – a povijest je pokazala da kad se istina ismijava i podcjenjuje, tada se zapravo brže širi!

VIDI OVO: BOG JE STVARAN: Ovaj detalj o ljudskom tijelu uvjerio je doktora da napusti ateizam!

Isus. Najbolja stvar u vezi Boga nije da On postoji, nego da nas je toliko volio da je bio voljan poslati svoga Sina na zemlju da nas spasi od nas samih. Isus je bio sa Ocem od vremena stvaranja, i Njegov dolazak je bio predviđen mnogo puta u starozavjetnim proročanstvima. Konačno, prekinuo je povijest i došao živjeti među nama. Njegovo razapinjanje je povijesna činjenica, a Njegovo uskrsnuće je potvrđeno od strane nekoliko stotina svjedoka. Čovjek koji je možda najbolje poznavao Isusa – apostol Ivan – vidio je uskrslog Krista i dotaknuo Njegove probodene ruke. On je napisao: “što smo vidjeli i čuli, navješćujemo i vama” (1. Ivanova 1,3). Isus nije iluzorna bajka. On je živ, diše, opipljivi Sin Božji.

Moje osobno prijateljstvo sa Bogom. Ateisti možda nisu uvjereni da Bog postoji nakon slušanja oluje, mirisanja hibiskusa ili čitanja Biblije. Kad me se pita da branim svoju vjeru, ne ulazim u intelektualnu raspravu. Moram se vratiti na Pavlove riječi u 2. Timoteju 1,12: “ne stidim se jer znam komu sam povjerovao”.

Postoje mnogi razlozi zbog kojih sam uvjeren da je Bog stvaran (postojanje, na primjer kave dokazuje da me On voli!), ali najbolji dokaz je da mi je oprostio, promijenio me i stavio neobjašnjivu radost u moje srce. A ja to mogu dokazati.

Autor: J. Lee Grady; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Charisma News