Šest stvari koje bi nam Isus danas rekao u vezi sa služenjem

Je li vaš život tako drukčiji da svijet to uočava?

Isus je imao srce sluge i nas je pozvao u službu sluge. “Težite među sobom za onim za čim treba da težine u Kristu Isusu! On, božanske naravi, nije se ljubomorno držao svoje jednakosti s Bogom, nego se nje lišio uzevši narav sluge i postavši sličan ljudima. Kad postade kao čovjek, ponizi sam sebe postavši poslušan do smrti, i to do smrti na križu” (Fil 2,5-8).

Želim vam dati šest stvari koje bi nam Isus danas rekao u vezi sa služenjem:

  • Sluga ne vodi brigu o svome ugledu.
  • Kao sluge, vodimo više brige o onome što Bog misli o nama nego drugi.
  • Sluga ne ostaje paraliziran od nedostatka samopouzdanja ili pretjerane samokritike.
  • Sluga služi prema Božjim planovima i naumima, po nadahnuću Duha Svetog.
  • Sluga obavlja svoje dužnosti bez imalo ponosa.
  • Pravi sluga služi kao Isus – i svijet vidi razliku.

Prava služba sluge je nesebična, ponizna i traži dobro drugih – držeći druge višima od sebe. Dakako, uvijek se ne osjećamo da bismo služili. Kad stvari idu glatko, možemo dobro služiti, ali nepovoljne prilike iscrpljuju našu snagu te nismo u stanju posezati za drugima.

U smislu prve gornje točke, Isus se lišio ugleda. Naš bi stav trebao pokazivati Isusov stav, koji nije činio stvari iz sebične ambicije ili potrebe za prepoznavanjem. On je vlastiti status ili udobnost odbacio za dobro onih oko sebe.

Je li vaš život tako drukčiji da svijet to uočava? Nagrade, javno prepoznavanje ili zahvalnost ne bi trebali biti naša motivacije da živimo pravim životom sluge kao Isus. Ali kakvo zadovoljstvo to donosi našem Spasitelju kad slijedimo njegove stope – i to je naša prava nagrada!

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org