NaslovnicaŽivot4 stvari koje Bog nikada neće učiniti

4 stvari koje Bog nikada neće učiniti

Iako Bog sve može, ipak postoje stvari koje On nikada neće učiniti. Vjerujemo da će vas ohrabriti kada ih otkrijete.

Bog može sve i svašta! Nada koju nudi ova istina melem je za moju dušu kada mi je potrebna snaga da nastavim dalje. Ali postoji i utjeha kada znate da Bog neke stvari sigurno nikada neće učiniti.

1. Bog nas neće iznevjeriti

Prije nego što svaku večer položim glavu na jastuk, suočavam se sa stvarnošću svoje grešne prirode. Neuspjeh je dio čovječanstva. Dolazi na ovaj svijet sa svakim od nas. Ali Bog ne griješi. Njegova svetost je ono što Ga čini Bogom. Bez grijeha, On ima moć oprostiti grijeh, pokriti grijeh, otkriti grijeh, osuditi i oprostiti.

Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom. (Hebrejima 4, 15)

On koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo; on čijom se modricom izliječiste. (1. Petrova 2, 24)

2. Bog se ne boji

Tko ne ljubi, ne upozna Boga jer Bog je ljubav. (1. Ivanova 4, 8)

Živimo u vremenu u kojem je strah posvuda. Potreban je samo jedan pogled na stanje trenutnih događaja da bi se zapalio strah u srcu. Puno je teških okolnosti koje nas okružuju. Čini se da su strah i briga češći nego ikad. Ali Bog se ne boji, jer je On autor suprotnosti od straha.

PROČITAJTE: 4 stvari koje Bog ne može učiniti

Umjesto straha, On je mir. Umjesto straha, On je odmor. Umjesto straha, On je nada. Umjesto straha, On je ljubav. Nemamo potrebe živjeti u strahu s Bogom, jer Bog pobjeđuje svaki strah.

3. Bog neće napustiti svoju djecu

“… jer s tobom ide Gospodin, Bog tvoj. On te neće ostaviti niti će te napustiti.” (Ponovljeni zakon 31, 6)

Bog vas neće ostaviti da sami smišljate život. On hoda sa svojom djecom i voli ih. Dakle, ako ste u Kristu, imate obećanje da ćete živjeti s Njim iz dana u dan. Imate pristup Njemu u svakom trenutku. I On vas nikada neće ostaviti ili otići.

U življenju ne budite srebroljupci, zadovoljni onim što imate! Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti. Zato možemo pouzdano reći: Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može? (Hebrejima 13, 5-6)

4. Bog ne griješi

“Joj, nisam htio da se to dogodi”, može se čuti iz naših usta, no Bog neće pogriješiti slučajno niti zabrljati. Čak i kada stvari izgledaju kao da ne idu kako treba, Bog uvijek radi za dobro onih koji su Njegovi. On uzima polomljene stvari i čini dobro od njih. Bog ne čeka da vidi možete li se izvući iz nereda u kojem se nalazite, niti se pita kako bi vaš život mogao ispasti. On radi na pružanju milosti za vas.

Bog je moj Kralj i moj Pastir. Moj Prijatelj i moj Otac. I tako sam zahvalan što je, bez obzira na sve, Njegova milost uvijek prisutna i Njegova obećanja uvijek vrijede. Hvalimo Ga što nas nesavršene beskrajno ljubi Onaj koji je jedini savršen!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare