NaslovnicaDuhovnostStvari koje će se ispuniti prije Isusova dolaska

Stvari koje će se ispuniti prije Isusova dolaska

Tonemo u tamu noći otpadništva i to preuzima narod. Kakvom brzinom to dolazi na nas i odnosi nas nemilosrdnim zamahom modernih i racionalističkih pokreta, novog tumačenja i novih teorija, sve dok ne potonemo u vječnu noć koliko brzo samo možemo!

Neophodno je potrebno da se čuje uzbuna! Neophodno je potrebna odvojenost od grijeha i svjetovnosti, neophodno je potrebna obnova stare sile.

Dopustite mi da vam kažem neke stvari za koje Riječ govori da će se ostvariti upravo uoči Isusove pojave na oblacima slave. Dopustite da skrenem vašu pozornost na 2 Solunjanima 2,1-3:

“A što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko njega, molimo vas, braćo, da se brzo ne pokolebate u svojemu umu niti uznemirite ni nekim duhom, ni nekom riječju, ni nekom tobože našom poslanicom kao da je već tu dan Kristov. Neka vas nitko ne zavede ni na koji način …”

Prijatelji, potrebno je poslati upozorenje ne samo širom otpalih crkava, nego se upozorenje mora čuti i u samom pokretu čiji smo vi i ja dio. Danas smo suočeni s opasnošću da dopustimo ugmizati u crkve svjetovnom duhu otpadništva i modernističkom duhu koje tvrde da ih nadzire Duh Sveti i da se pokušamo održati živima svjetovnim metodama.

Ne odobravam sklonost ka uklanjanju oltara za pokajanje; ne odobravam sklonost ka uklanjanju starih standarda; ne odobravam sklonost ka uklanjanju starih međaša i dopuštanju da idemo putem kojim su krenule sve druge takozvane pravovjerne crkve, postupno žrtvujući ovo i dopuštajući da nestane ono, dok nisu bile zahvaćene lavinom svjetovnosti. Sad se pitamo što će sve to na kraju značiti i kako će sve to na kraju završiti.

“… da se brzo ne pokolebate u svojemu umu …” Znam da plovimo nemirnim morima i da oko nas bjesne oluje. Znam da će se, prije nego će biti poznata Antikristova nazočnost, osjećati njegov duh i da će se vidjeti sjene velike nevolje. Vjerujem da smo i sada u ovo sadašnje vrijeme u bolovima, ali vjerujem da je jedini put da prođemo kroz to i da je jedini put da pobijedimo taj da se čvrsto držimo tradicije i da ne uklanjamo drevne međaše te da odlučimo pred Bogom da ćemo ostati stajati i ići do kraja bez obzira što će nas to stajati i bez obzira na cijenu koju ćemo morati platiti. Neka svatko tko to vjeruje kaže Amen!

Autor: Charles S. Price