Stvari koje kršćanski muževi ne vole
Foto: Canva

U duhu razumijevanja i suosjećanja unutar kršćanskih brakova, važno je prepoznati da određena ponašanja ili stavovi mogu stvoriti nelagodu ili napetost među supružnicima.

Evo pet stvari koje bi mnogi kršćanski muževi mogli smatrati izazovnim u svom bračnom odnosu:

1. Nepoštovanje

Svi muževi, kršćani ili nekršćani, visoko cijene poštovanje. Nepoštovanje može doći u mnogim oblicima, poput omalovažavanja komentara, javnog posramljivanja ili podrivanja njegove uloge partnera. Efežanima 5,33 daje naglasak uzajamno poštovanje između supružnika.

2. Nedostatak podrške

Muž bi se mogao osjećati obeshrabrenim ako primijeti nedostatak podrške od svoje žene, bilo da se radi o njegovoj karijeri, duhovnom vodstvu ili osobnim nastojanjima. Potpora je kamen temeljac snažnog braka (Propovjednik 4,9-10)

Molitva za supruga: 5 stvari za koje žena treba moliti

3. Zanemarivanje brige o sebi

Kršćanski muževi mogu biti zabrinuti ako njihove žene zanemaruju vlastitu dobrobit, bilo fizičku, emocionalnu ili duhovnu. Briga o sebi ključna je za oba partnera kako bi održali zdrav odnos i služili jedno drugom s ljubavlju.

4. Izbjegavanje komunikacije

Otvorena i iskrena komunikacija ključna je u kršćanskom braku. Muževi se mogu boriti s osjećajem izolacije ili frustracije ako njihove žene izbjegavaju razgovarati o važnim temama ili osjećajima (Jakov 1,19)

5. Neopraštanje

Zadržavanje ljutnje ili nespremnost na opraštanje može biti duboko povrijeđeno. Kršćanski muževi, kao i svi vjernici, pozvani su opraštati kao što je navedeno u Kološanima 3,13. Neopraštanje može spriječiti rast i ozdravljenje u braku.

Bitno je da oba supružnika rade zajedno, uz Božje vodstvo, kako bi prevladali te izazove i ojačali svoju vezu u ljubavi i vjeri.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare