Stvari koje možemo dati Bogu
Foto: Unsplash

Gledajte dakle pomno, kako ćete živjeti; ne kao nemudri, nego kao mudri, I dobro iskoristite vrijeme, jer su dani loši“! (Efežanima 5, 15-16)

Imamo tri stvari koje možemo dati Bogu: naše materijalne stvari, naše talente i naše vrijeme.

Prvo, imamo naše materijalne stvari, financije koje nam je Bog dao. Isus je rekao: „Ondje gdje vam je blago, bit će i vaše srce“. (Matej 6, 21) Drugim riječima, vaše srce slijedi vaš novac.

Na primjer, ako ste u nešto uložili novac, siguran sam da ćete pratiti stanje uloženog novca, jer ćete željeti da ulaganje uspije. Na isti način, kada ulažete u Božje kraljevstvo, zanimat će vas dobrobiti kraljevstva. Ondje gdje uložimo naše blago, naša će srca slijediti.

VIDI OVO: 3 načina na koje možete otkriti darove koje vam je Bog podario

Onda imamo i naše talente. Bog je svaku osobu, svakog vjernika blagoslovio talentima. Vi imate prirodan talent, što je dar od Duha Svetoga.

Nakon što sam se obratio, volontirao sam u vezi svega. Ponudio sam da su raditi bilo što što nitko drugi ne bi. Kao rezultat toga, otkrio sam kako sam loš u činjenju puno toga. No isto sam tako otkrio da sam dobar u nekim stvarima, a neke od njih su me iznenadile.

Bog nam je dao različite darove koje bismo trebali koristiti kako bismo Mu služili. Svatko na neki način može služiti Gospodinu. Također ćete otkriti da je blagoslov služiti.

VIDI OVO: Božji plan za davanje

Posljednje, imamo naše vrijeme. Bog je svakome od nas dao 1.440 minuta vremena svakoga dana. Imamo dvadeset i četiri sata za uložiti. Trebate i spavati, naravno, ali odgovorni smo za ono što činimo s ostatkom vremena.

Biblija kaže: „Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvalio“. (Efežanima 2, 8-9)

Zbog toga što nas je spasio Bog, trebamo željeti služiti Njemu.

Autor: Greg Laure; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org