NaslovnicaŽivot10 stvari koje odbijaju muškarce od žene

10 stvari koje odbijaju muškarce od žene

Žene odbijaju muškarce, a da možda nisu ni svjesni stvari s kojima to čine. U ovom tekstu ih portal Ibelieve.com pokušava razotkriti.

Iako je točno kada se kaže da se svaka žena razlikuje, općenito gledajući, žene i muškarci imaju problema s određenim, različitim grijesima. U pogledu žena, ako se na te grijehe ne obraća pozornost, oni mogu doseći toksične razine, zbog čega žena doslovno može otjerati muškarca iz svog života.

Ljubav, posvećenost i to što želimo pomoći može prerasti u zanovijetanje, ljubomoru, nesigurnost i prijezir, ako nismo svjesne onoga što činimo. 

Razumijevanje onoga što tjera muškarce od nas odličan je način kako takvo što ne dopustiti. Bez obzira na to borite li se s jednom ili više od stvari koje slijede, uvijek postoji prostor za transformirajuću moć Duha Svetoga, koji može promijeniti vaše srce i um i više vas prilagoditi na Kristovu sliku. 

Neke stvari odbijaju muškarce. Slijedi deset stvari uz pomoć kojih žena može otjerati muškarca od sebe. 

1. Čekanje na to da vam pročita misli

Nada da vaš muž ili dečko zna točno ono o čemu razmišljate, osjećate ili vam je potrebno je nestvarno. Bolje je iskreno reći ono što trebate i želite i pružiti mu priliku za odgovor u skladu s tim. 

Riječ neka vam je uvijek ljubazna, solju začinjena: znajte svakomu odgovoriti kako treba“. (Kološanima 4, 6) 

2. Uspoređivanje vašeg muškarca s drugim muškarcima

Ništa dobra ne proizlazi iz uspoređivanja. Bez obzira na to uspoređujete li ga sa svojim tatom, bratom, rođakom ili bivšim, od toga može nastati samo šteta. To će dovesti do toga da će se vaš dečko ili muž osjećati nesiguran, što ga može otjerati od vas. 

Jer ako tko misli, da je što, a nije ništa, vara sam sebe. A svaki neka ispita svoje djelo, i tada će on samo u sebi imati slavu, a ne u drugome, Jer će svaki svoje breme nositi“. (Galaćanima 6, 3-5) 

3. Pokušavate ga promijeniti

Odličan način kako žene mogu biti nesretne jest ako pokušaju promijeniti nekoga, pogotovo ako se radi o njezinom suprugu. Jednostavno, ako ne možete prihvatiti nečije slabosti, mane ili loše navike, nemojte biti s njime.

Ako je takav bio prije nego što ste postali par, vjerojatno je da to neće promijeniti. Umjesto toga, usredotočite se na pozitivne strane i zamolite Boga neka vam omekša srce u vezi onih stvari za koje želite da su kod njega drugačije. 

Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci“. (Matej 7, 12) 

Omalovažavanje odbija muškarce
Foto: Pexels

4. Omalovažavanje odbija muškarce

Biste li voljeli da se vaš suprug ili dečko iskaljuje na vama ili da vas omalovažava? Naravno da ne biste, stoga nemojte ni vi činiti isto. Omalovažavanje osobe neće dovesti do onoga što vi želite, barem ne dugoročno. Možete pokušati posramiti svog supruga i izmanipulirati da on čini ono što vi želite da čini, no na duge staze to će između vas samo stvoriti zid prijezira. 

Bolje je stanovati pod rubom krova nego u zajedničkoj kući sa ženom svadljivom“. (Mudre izreke 25, 24) 

5. Zanovijetanje odbija muškarce

Frustrira, znam. Zamolili ste ga da nešto učini nekoliko puta tijekom dana, obećao je da će to učiniti, no i dalje to nije učinio. U takvim situacijama primamljujuće je zanovijetati ili postati pasivno agresivan, no to neće dovesti do toga da će vaš muškarac učiniti ono što želite. Pomoć dolazi od veselog, a ne prijekornog srca. 

Mudar srcem naziva se razumnim i prijazne usne uvećavaju znanje“. (Mudre izreke 16, 21) 

6. Nikada ne tražite od njega pomoć

Traženje pomoći razlikuje se od zanovijetanja. Nemojte miješati ovo dvoje. Muškarci vole kada ih se pita za pomoć; bez obzira radi li se o nečemu što treba napraviti u vezi kuće ili ako se radi o tome da vas zanima njihovo mišljenje u vezi nekog kompliciranog pitanja. To im pokazuje da ih poštujete i da cijenite njihovo mišljenje. Ako nikada svog muškarca ne pitate za pomoć ili mišljenje, to može dovesti do toga da se on zapita koliko je vama zapravo stalo do njegovog mišljenja. 

Ništa ne činite uz prkos ili za ispraznu slavu, nego u poniznosti neka jedan drugoga smatra većim od sebe“. (Filipljanima 2, 3) 

Dramatiziranje odbija muškarce
Foto: Pexels

7. Dramatiziranje odbija muškarce

Ništa ne može više iscrpiti muškarca od žene koja od ”muhe pravi slona” i koja uvijek ima neke probleme ili je u svađi s kolegicama s posla ili prijateljicama. U stvari, mi bismo kao žene trebali željeti muškarce koji će u nama poticati ljubazno i primjereno ponašanje, a ne muškarca koji će nam omogućivati dramatiziranje. 

Kreposna je žena vijenac mužu svojemu, a sramotna mu je kao gnjilež u kostima“. (Mudre izreke 12, 4) 

8. Uvijek previše analizirate stvari

Muškarci obično neće u vezi neke situacije razmišljati kroz stotinu različitih, mogućih scenarija. Stoga, pretjerano analiziranje njihovih izbora ili djelovanja može biti odličan način za stvaranje problema koji ne postoji. Vrlo često, najjednostavnije objašnjenje je ono koje je ispravno. Uvijek u vezi svog dečka ili supruga pretpostavljajte najbolje, ne najgore. 

Neprestano kapanje u vrijeme dažda, i žena svadljiva jedno su isto. Tko je pokušava zaustaviti, kao da pokušava uhvatiti vjetar ili uhvatiti ulje svojom desnicom“. (Mudre izreke 27, 15-16) 

9. Nikada mu ne dajete priliku da bude sam

Svatko od nas treba određeno vrijeme nasamo, kako bismo se odmorili i uživali u stvarima koje nam donose život i radost. Dominiranjem nad vremenom vašeg dečka ili supruga vi mu zapravo ne dajete vrijeme, koje mu je potrebno kako bi se odmorio i ”napunio baterije”. Ako mu dopustite vrijeme za njega i za druženje s prijateljima, to je jamstvo da će, kada bude s vama, biti osvježen i ”napunjenih baterija”. 

Ženska mudrost sagradi kuću, a ludost je rukama razgrađuje“. (Mudre izreke 14, 1) 

10. Neracionalna ljubomora odbija muškarce

Ponovno, ovo se odnosi na pretpostavljanje najboljeg u vezi vašeg muškarca, a ne najgoreg. Ako je on u vezi s vama, vjerujte da ste vi tip osobe s kojom on želi biti. Ljubomora svaki puta kada je u interakciji s drugim ženama ili čak ljubomora prema njegovim prijateljima, jamstvo je da će postati obrambeno nastrojen prema vama i frustriran. 

Jarost je okrutna i srdžba žestoka a tko će odoljeti ljubomori“? (Mudre izreke 27, 4) 

PROČITAJTE JOŠ: