Stvari koje žena treba znati o svom muškarcu
Foto: Unsplash

Postoje stvari žena treba znati o svom muškarcu.

U razgovoru sa svojom boljom polovicom i muškim pogledom na ovu temu, ovo su neka viđenja koja bi žene trebale znati o muškarcima:

1. Samo jednu stvar možemo obavljati u isto vrijeme.

Budući da mnoge žene mogu obavljati više zadataka u isto vrijeme (multitasking), često očekuju da muškarci u njihovim životima funkcioniraju na isti način. Nerijetko znam pristupiti svome mužu i obratiti mu se sa mnoštvo ideja, misli ili savjeta dok radi za kompjutorom ili gleda TV.

Jednu stvar smo naučili tijekom mnogo godina braka, a to je da će ovo gotovo uvijek dovesti do frustracije. Znajući u čemu se razlikujemo, dajem mu do znanja da pridobijem njegovu pažnju za sebe onda kada ju trebam, a on meni daje do znanja ukoliko ga ometam ili se nalazi usred nekog posla.

2. Cijenimo sitnice.

To ne mora biti u obliku cvijeta ili noćnog izlaska, no sitnice zaista puno znače. Za mog muža to može biti nešto značajno kao što je neka riječ slaganja, nešto kreativno kao što je pripremanje njegovog omiljenog obroka, ili nešto jednostavno kao što je vidjeti košaru čiste složene odjeće. U suštini, većina muškaraca su jednostavna bića, i cijene male stvari više nego što bi ijedna žena mogla zamisliti.

3. Nemojte zamijeniti našu ljubaznost sa slabošću.

Svi smo čuli za one žene koje privlače “loši momci”. Naša kultura daje sliku da se uzbuđenje i zabava nalaze u odnosima sa tim naizgled “žestokim momcima”. To je zagonetka koja mnoge zbunjuje, ali iz moje perspektive kao stručnog savjetnika, sklonost prema lošim momcima UVIJEK ima korijen u emocionalnom poremećaju.

VIDI OVO: 10 stvari koje žene trebaju znati o muškarcima

Ono što treba shvatiti unutar naše kulture u cjelini je da postoji neizmjerna snaga i hrabrost u muškarcu s nježnim srcem. Suosjećanje, ljubaznost i nježnost su znakovi, ni više ni manje, nego prave muškosti, a to je takva vrsta “dosadnih muškaraca” od kojih će najizvrsniji muževi biti – oni koji vole, daju i žrtvuju se do posljednjeg daha.

4. Manje nam je stalo do izgleda nego što mislite.

Jeste li ikada čuli za izreku: “Žene se oblače radi drugih žena”? Pa, mislim da je u mnogočemu ovo istina. Od onoga što sam čula od brojnih muškaraca, i što sam doživjela u svom vlastitom braku, za muškarce su žene najljepše kada su u svom najprirodnijem izdanju. Njima ne trebaju ukrasi, sjajila i mirisi. A definitivno ih nije briga za torbice, cipele ili nokte.

Čak i kad u 6 sati ujutro u ogledalu umjesto sebe vidim zombija – moj muž mi svejedno šapuće da sam najljepša upravo tu gdje jesam i tom trenutku. Na kraju dana, pravi muškarac ne traži najljepšu ženu na svijetu, već onu koja će njegov svijet učiniti najljepšim.

5. Najgore što možete učiniti je da nas ponizite.

Kritiziranje je za muškarca najveća noćna mora. Duboko u sebi, svi muškarci su kao dječaci – koji pokušavaju udovoljiti najvažnijoj ženi u njihovom životu. Za odraslog oženjenog muškarca ta žena je njihova nevjesta. Žele joj udovoljiti, i drže svoju glavu visoko dok ona gleda u njihove oči sa izrazom odobravanja i oduševljenja.

VIDI OVO: 10 stvari koje žene čine, a odbojne su muškarcima

Jedina stvar koja im u trenu može oduzeti radost je ako ih ponizite. Umjesto primjećivanja onoga što ne rade, ne govore, ne ispunjavaju – počnite sa primjećivanjem svih dobrih osobina koje posjeduju. Kao žene, neka ovo brzo zapamtimo, ali još brže se ispunimo milošću, ohrabrenjem i ljubavi prema muškarcima koje je Bog stavio u naše živote.

6. Mislimo da je najatraktivnija kvaliteta žene njezino pouzdanje.

Ne postoji ništa privlačnije muškarcu od žene koja se cijeni dovoljno, jer vjeruje u dobre stvari za koje ju je Bog stvorio. Budući da je žena sa pouzdanjem svjesna da je njezina vrijednost ukorijenjena u ničemu drugome, osim u tome tko je ona u Kristu, ona nema potrebe flertovati okolo ili praviti se važna. Iako će vam većina muškaraca reći da je važno biti atraktivan svome partneru, istina je da atraktivnost uvijek ima dublju narav. A kad se radi o pouzdanju, žena zapravo nikada neće doista vjerovati u mišljenje muškarca da je lijepa, sve dok ona sama u to ne povjeruje. Pravo pouzdanje se ne može zamijeniti.

7. Želimo biti tvoj prijatelj i ljubljeni.

Isto kao što žene ne žele igrati ulogu “mamice” svojem muškarcu – tako i muškarac ne želi biti tretiran kao dijete. Neki brakovi sa najvećim problemima koje viđam su kada se ta dinamika roditelj-dijete počne odigravati u njihovom odnosu. Muškarci žele biti voljeni time što će osjetiti da ih se poštuje, i da ih se tako tretira. Oni žele znati da ste uz njih, ne zato da biste se o njima brinuli, već živjeli zajedno s njima.

VIDI OVO: 10 stvari koje žene žele, a muškarci ne razumiju

Većina muškaraca traži ženu s kojom će se smijati, rasti i uživati zajedno u životu. Oni traže najbolju prijateljicu za brak, kao i lojalnu partnericu za život. Jednom kada se dinamika roditelj-dijete počne uvlačiti u odnos, stvari će se samo promijeniti na gore. Dakle, pokažite svojem muškarcu povjerenje, i tretirajte ga kao ravnopravnog partnera kakvog i očekujete – on bi se u to jednostavno mogao uklopiti.

Jako sam zahvalna na različitostima između muškaraca i žena koje je Bog stvorio. Uistinu vjerujem da je Bog imao namjeru zajedno nas oblikovati i iskrojiti – jer u svakom spolu vidimo neki odraz Njega. Potrebni smo jedni drugima, muškarci i žene, kako bi odražavali puninu veličanstvenog Boga – a čak i tada, dobivamo samo tračak onoga tko On zaista jest.

Autorica: Debra Fileta; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Truelovedates.com

PROČITAJTE JOŠ: