NaslovnicaDuhovnostSumnjaš li u Božju ljubav? Pročitaj ovaj tekst

Sumnjaš li u Božju ljubav? Pročitaj ovaj tekst

Ako sumnjaš u Božju ljubav i smatraš se velikim grešnikom, ovaj tekst je za tebe. Pročitaj ga!

“Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.” Ivan 3:16

Bog želi obitelj i zato je nas stvorio da budemo Njegova djeca. On ne želi da se ponašamo kao bebe, nego kao Njegova djeca. Želi da ovisimo o Njemu, da se oslanjamo na Njega, da se uzdamo u Njega, da Ga volimo i da Mu dopustimo da On voli nas. Želi da se uzdamo u Njega i da Mu se obratimo kad smo u potrebi. On želi imati osobni odnos s tobom.

Većina nas redak Ivan 3:16 shvaćamo previše općenito. “O, da, znam da je Isus umro za svijet.” Ali, mi nismo samo grupa “općenitih” ljudi za koje je Isus umro. On je umro za svakog od nas. On je umro za tebe! Da na zemlji nije bilo nikoga osim tebe, On bi i tada umro – samo za tebe. Prošao bi kroz sve patnje zbog tebe! Umro je za tebe!

Bog te jako voli. Voli te vječnom ljubavlju

Bog voli i najprljavijeg, najpokvarenijeg grješnika koji je ikad hodao na zemlji; onoga koji bi pljunuo Isusu u lice i rekao: “Ne želim imati ništa s tobom; sasvim sam zadovoljan time što ću ići u pakao”. Kako da onda ne voli one koji su odabrani i odvojeni za Njega i Njegov plan?

PROČITAJTE: Jedno je čuti Riječ, a sasvim je drugo primiti Isusa u srce

Možda si već rekao: “Primio sam Isusa u svoje srce i volim Ga.” No, ja te pitam: koliko stvarno vjeruješ da te Bog voli? Poruka je vrlo jednostavna: Bog te voli. To je temelj koji Bog mora postaviti u tebe, da bi mogao razumjeti sve ostalo. Bez obzira koje još područje proučavaš i koliko se trudiš istražiti Božje istine, ako ne možeš prihvatiti činjenicu da te Bog voli, nećeš daleko dogurati.

Božja ljubav prema tebi je temelj za tvoju vjeru, za tvoju slobodu od grijeha i tvoju sposobnost da iskoračiš u službu drugima bez straha. Hoćeš li prihvatiti Njegovu ljubav prema tebi? Bog te voli!

Autorica: Joyce Meyer