Sumnjate li u moć molitve? Evo zašto ne biste trebali

Sumnjate li u moć molitve? Postoje razlozi zašto ne biste trebali! Ova poučna priča vas može ohrabriti. 

Neki kućevlasnik, naročito tvrda srca, grubo je napadao jednu mladu udovicu, koja je izgubila muža u ratu, zbog toga što duže vremena nije platila najamninu za stan.

Ona je imala vrlo malu mirovinu i molila ga je da se još neko vrijeme strpi. No, taj čovjek nije htio o tome ni čuti: dug je davno dospio, i treba bezuvjetno odmah platiti.

Zaprijetio joj je da će ju izbaciti iz stana. Konačno je otišao i ona se rasplakala. Na to je njena petogodišnja kćerkica rekla: “Mama, zar Bog nije jako bogat?” – “Sigurno, mala moja.” – “Zar nam On ne može pomoći?” – “Da, svakako da može.” – “Zašto onda plačeš, mama? Ja ću ga moliti.”

Mala djevojčica je na to kleknula i rekla: “Gospodine Isuse, Ti si uzeo moga dragog tatu k Sebi. Mama nema više novaca, a gospodar kuće nas hoće istjerati. Hoćeš li biti tako dobar i posuditi nam neku drugu kućicu?” Dijete je ustalo, zagrlilo majku i reklo: “Nemoj više plakati, mama. Gospodin će nam pomoći.”

I pomogao je. Položio je na srce nekim kršćanskim prijateljima, da potraže drugi stan za ovu sirotu udovicu.

Sumnjaš li u moć molitve? Čuj što prorok govori: “Okušajte me ipak u tom, veli Gospod nad vojskama, da li vam neću otvoriti prozore neba i izliti na vas blagoslov” (Malahija 3,10).

Nemojmo sumnjati u Njegovu moć i ljubav. Možda odgovor neće doći odmah i onako kako smo to mi zaželjeli i zamislili. Ali doći će! Podredimo se Onome, koji sve izvodi na dobro!

PROČITAJTE JOŠ: