Vaš suprug ima 5 osnovnih potreba. Ispunjavate li ih?

Ako ispunjavate potrebe vašeg supruga, ne znači da ste mu inferiorni. Nego to znači da ga volite i da ga želite usrećiti. Činite li to?

Ključ uspješnog braka je nesebičnost. Ako možete staviti potrebe svoga supruga ispred svojih potreba, onda ste na pravom putu. Ako imate želju ispuniti njegove potrebe, to nikako ne znači da mu se podređujete i preuzimate ulogu inferiorne žene. Ako uistinu volite svog supruga, onda ćete ga željeti usrećiti, a ovih pet stvari čine muškarce sretnima – tako je jednostavno.

Potrebe svakog muškarca su različite, a prema Willardu F. Harleyu Jr., većina muškaraca ima iste osnovne potrebe. Iako je svaka osoba jedinstvena, ove potrebe su prisutne kod većine muškaraca.

VIDI OVO: 3 temeljne osjećajne potrebe svakog čovjeka

Druženje i prijateljstvo

Moj suprug i ja smo primjer para koji nema gotovo ništa zajedničko, pogotovo kada je riječ o hobijima. Mi uživamo raditi ono što nas zanima, a to može biti dobro za brak. No kada provodimo vrijeme zajedno radeći ono što on voli, to je za oboje odlično. Inače nikada ne bih izabrala provesti večer s mojim suprugom igrajući golf, ali sam se odlično provela. To je zapravo bio jedan od najboljih spojeva na kojima sam ikada bila. Pokažite svom suprugu da marite za njega tako što ćete pokazati zanimanje za njegove hobije. On će vam možda uzvratiti uslugu pa ćete koji put raditi i ono što vi želite raditi.

Seksualno ispunjenje

Ovo može biti osjetljiva tema, ali je važna. Jedna stvar koju smo ja i moj suprug naučili jest da intimnost nikada ne treba tretirati kao igru, tj. odbijati ju kako bi kaznili jedno drugo. Čineći to mi samo pojačavamo negativne osjećaje i prijezir. Intimnost najbolje povezuje parove, a ako je intimnost važna vašem suprugu, treba biti važna i vama. Posebnost bračne intimnosti ovisi o stavu i trudu para.

Zahvalnost

U zdravoj vezi suprug obavlja svoj dio posla – bila to karijera, školovanje, ostajanje kod kuće djecom, itd. Većina njegovih postupaka možda nije primijećena. Na primjer, moj suprug radi 8-10 sati na dan, a večeri provodi u školi ili pišući zadatke za školu. Možda vi ne možete „fizički“ vidjeti što vas suprug svaki dan čini za obitelj što može dovesti do toga da se njegov trud lako zaboravi – daleko od očiju, daleko od srca. Zapamtite, koliko god da je moguće, pokazujte svom suprugu koliko cijenite i volite sve što čini za vas.

VIDI OVO: 5 stvari koje bi muževi htjeli da njihove žene znaju

Podrška u kući

Podrška u kući uključuje stvaranje mirnog i organiziranog kućnog okruženja. Vi i vaš suprug jednako dijelite poslove u kući i druge poslove i obaveze, ili vaš suprug možda treba da vi ponekad preuzmete više obaveza jer je on zaposlen nečim drugim. Ponovno, u zdravoj vezi, vaš suprug treba ispunjavati svoj dio obaveza. Ako je i kod vas tako, tada vi ispunite njegove potrebe tako što čete kuhati, prati posuđe, čistiti vašu kuću, itd.

Privlačna supruga

Ja sam supruga već 12 godina te znam kako se žene mogu lako opustiti pred svojim supruzima – što je odlično. Kao majka četvero djece, znam kako je lako ostati u pidžami cijeli dan, znam kakav je luksuz imati 5 minuta privatnosti za brzinsko tuširanje. Neki dani su takvi, i to je u redu, ali nemojte da vam to postane navika. Potrudite se biti privlačni svome suprugu. Ako ga ne vidite dok ne uđe u kuću pola sata prije večere, uzmite si nekoliko minuta prije toga kako biste se malo sredili. Počela sam to raditi prije dvije godine te sam primijetila da mu se raspoloženje znatno popravilo kad bi došao kući. A bonus je da se i ja odlično osjećam.

Proučavanje ovih potreba odličan je način da pogledate dublje u svoj brak i odredite individualne potrebe svog supruga. Imali vi problema u braku ili ne, kada si međusobno ispunjavate potrebe, tada vaš brak postaje snažniji.

NAJNOVIJE!