Susjedu je napao pas u dvorištu, a ovaj heroj je znao što učiniti

Susjedu je napao pas u njezinom dvorištu. Njezin vrisak je čuo susjed, vlasnik policijskog psa koji je znao što treba učiniti. 

Policijski pas koji nije bio na dužnosti pokazao je da je uvijek spreman za akciju kada je pomogao spasiti susjedov život na vrlo dramatičan način.

Policajac Drew Canaday vlasnik je hrabrog ovčara. Iako pas nije službeno dio policije, policajac ga je dresirao da zna braniti njihov dom. 

Drew radi za Ferguson policijsku stanicu u Missouriju, ali je u srijedu poslijepodne bio izvan dužnosti te je spavao kada je začuo užasan vrisak blizu svoje kuće. 

„Bio je to najgori vrisak kojeg sam ikada čuo“, rekao je Canaday, „Sledio mi je krv u žilama.“ 

U to vrijeme policajac nije bio obučen za akciju. Rekao je: „Uzeo sam ogrtač jer sam bio u donjem rublju te sam istrčao kroz vrata.“ 

Usput je uzeo svoj pištolj jer nije znao što će ga vani dočekati. 

Njegovu susjedu, Katherine Rose, napadao je pas u njezinom dvorištu, a njezin sin Reggie ga je udarao metlom što nije bilo dovoljno da pas odustane. Drew je razmišljao o tome da upuca psa, ali je znao da tako riskira ozljedu Katherine i Reggiju. 

Zbog toga je utišao u kuću jer je znao što će točno zaustaviti psa. 

„Otišao sam do ulaznih vrata i rekao: ‘Ozzie, napadni ga’, a on je znao što treba napraviti“, prisjetio se Drew, „Odmah je skočio na tog psa i udario ga svom snagom te je pas pustio njezinu ruku.“ 

VIDI OVO: Ženu je napao čopor bijesnih pasa, a onda se dogodio neočekivani obrat

Pas napadač se nije predavao

Pas napadač, Poncho, se nije predavao te se borio s Ozzijem punih 20 minuta. Ponchovi vlasnici su ga pokušali odvući, no on je postao agresivan te je jednog vlasnika ozbiljno ugrizao. 

„Kada je Poncho pustio Ozzija, krenuo je za svojim vlasnikom te ga je ugrizao za nogu“, rekao je Drew, „Pas je bio jako agresivan te ne znam zašto su vrata bila otvorena da može izaći van.“

Nakon što se sve smirilo svi upleteni morali su u bolnicu, a Drew je odveo svog vjernog psa veterinaru. 

Rekao je: „Jako je krvario iz prednje lijeve šape.“ 

Veterinari su ga odmah primili te su krenuli na posao. Ozzie je imao pregrizenu arteriju u šapi. Nakon što su mu stavljeni šavovi, zavijena mu je noga te je dobio svoje lijekove, on je otišao kući sa svojim vlasnikom. 

U međuvremenu je Rose prevezena u bolnicu te je čekala operaciju prsta. 

Rekla je: „Pokušavam biti hrabra, ali nije lako. Prst mi je toliko izgrižen, do kosti, da moram na kirurgiju. No, živa sam. Bogu hvala za policajca Drewa koji živi pokraj mene i za njegovog psa. Pas mi je spasio život.“ 

Jedan od Ponchovih vlasnika je isto morao liječniku te je otkrio da je Poncho uspavan nakon tog događaja. Vlasnici su izrazili zahvalnost policajcu i njegovom psu. 

Drew je jako sretan s Ozzijevim djelima. Rekao je: „Jako sam ponosan. Ozzie, tvoj te tata voli i jako je ponosan na tebe. Ti si pravi spasilac. Neka sada vijesti naprave reportažu o policajcu u donjem rublju i njegovom psu koji je spasio dan.“