Tvojim suzama će doći kraj

Tvojim suzama će doći kraj, jer ništa na ovoj zemlji ne traje vječno. Snaći će te bolne situacije, ali s Bogom ćeš ih preživjeti.

Znamo da se u životu ništa ne događa bez Božjeg znanja i dozvole. Iako je ponekad teško zamisliti zašto On dopušta da se događaju neke bolne situacije, ipak, kada čitamo Njegovu Riječ, otkrivamo da je spreman i sposoban da nas održi u najgorim vremenima.

Kada se nadviju tamni oblaci na naš život, ohrabrimo se istinama koje će nas provesti kroz to što nas je snašlo.

Tvoja priča još nije gotova

Koliko god se vaša situacija činila teška, jedino s Bogom ona može dobro završiti. I hoće! Vjerujte u to! S vremena na vrijeme, Biblija bilježi beznadne situacije koje su na kraju završile pobjedom. Pomislite na Jobovu bolest, Josipovu izdaju od njegove braće, Davidov preljub, Pavlove nevolje i mnoge koji su bili izbavljeni i izliječeni u umu, duhu i tijelu.

Bijasmo prekomjerno, preko snage, opterećeni te smo već strepili i za život. Ali u sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati. (2. Korinćanima 1, 8-10)

Bog misli na vas!

Ne odustajte od Njega. Sotona će vam pokušati prodati laž da Boga ne zanima vaša situacija, ali, naprotiv, kada je vaša bol jača, Bog vam je najbliži. Iako to ne vidite, On je prisutan i pomaže vam.

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

Vjerojatno postoji svrha za vašu bol. Zatražite od Boga da vam ju otkrije dok rješava poteškoće u vašem životu. To je normalno pitanje koje treba postaviti. Često se odgovor javlja u postupku suočavanja s vašom okolnošću.

Kad god dođe nevolja, neka to bude prilika za vjernost i ustrajnost, jer kada se testira vaša vjera, vaša izdržljivost ima priliku rasti. Pa neka raste – kada se u potpunosti razvije, imat ćete snažan karakter i bit ćete spremni na sve (vidi: Jakov 1, 2-4).

Suzama će doći kraj ...
Foto: Pexels

Suzama će doći kraj …

Bog voli i najomraženiju osobu na svijetu i zato je dopustio da Njegov Sin umre strašnom smrću da obnovi odnos s nama. Bog vas voli! On vidi vašu bol i suosjeća. Evo što Isus kaže:

“Duh Gospoda na meni je, jer me pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Gospodnje i dan odmazde Boga našega; da razveselim ožalošćene …” (Izaija 61, 1-2)

Božja Riječ kaže da je On blizu svakome tko Ga zaziva. Možda imate dojam da vaše molitve ne idu dalje od stropa, ali Bog ih čuje. U Njegovo vrijeme i na Njegov način će odgovoriti.

Ta ima li koga među vama da bi svojemu sinu, ako ga zaište kruha, kamen dao? Ili ako ribu zaište, zar će mu zmiju dati? Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji ga zaištu! (Matej 7, 9-11)

PROČITAJTE JOŠ: