Svećenik (35) iz župe u Virju napustio svećenički red zbog vjeroučiteljice s kojom čeka bebu

Svećenik Ivica Bačani (35) koji je posljednjih nekoliko godina bio župnik u Virju i dekan Virovskog dekanata u Hrvatskoj, napustio je svećenički red jer se zaljubio u vjeroučiteljicu iz svoga rodnog kraja.

Podravski list navodi kako je svećenikova nova odabranica vjeroučiteljica iz okolice Varaždina te kako bi uskoro mladi par trebao dobiti bebu.

Osim toga, vjeroučiteljica je nedavno dobila papire za razvod, a u tom braku već je imala dvoje maloljetne djece. Njen sad već bivši suprug na privremenom je radu u Irskoj.

Da se nešto čudno događa sa sada već bivšim župnikom župe Svetog Marina u Virju, tamošnji župljani primijetili su početkom kolovoza ove godine.

Tada je, naime, velečasni Bačani otišao iz mjesta, a mnogima je rekao da ide na godišnji odmor. Mještani u tome nisu vidjeli ništa čudno sve dok svetu misu u njihovoj crkvi nije služio župnik iz susjednog mjesta.

Ivicu Bačanija (35) opisuju kao vrlo kvalitetnog svećenika koji je bio jako predan svećeničkoj službi. Mladu misu služio je 2009. godine, a u Virje je došao 2010. nakon službe u Ivancu. Mnogi mještani doživljavali su ga kao vrlo konzervativnog svećenika koji je često na misama znao prozivati vjernike.

“On je uistinu živio vjeru. Htio nam je dati do znanja da se vjera ne živi samo nedjeljom u crkvi, nego svaki dan. I često je imao pravo. Propovijedi su mu bile snažne. Nije želio nikakve zezancije na proslavama Martinja, niti da Općina organizira nekakvo druženje uz glazbu tijekom korizme. Rekli bismo da je bio poprilično konzervativan”, ispričali su mještani s kojima smo razgovarali.

Kažu kako je mladima bio dostupan na društvenim mrežama, ali je svoje profile deaktivirao kad se počelo pričati o razlozima njegova napuštanja svećeničkog reda.

Više pročitajte ovdje!

NAJNOVIJE!