ŠVEĐANI POLUDJELI ZA ČIPIRANJEM: Broj čipiranih Šveđana raste neviđenom brzinom

Je li ovo ostvarenje proročanstava iz Otkrivenja?

Ona postiže da se svima – malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima – udari žig na desnicu ili na čelo, i da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina. (Otkrivenje 13, 16-17)

Mnogi Šveđani odlučili su se ovog proljeća čipirati. Kirurški putem ubacuju čip između palca i kažiprsta ruke kako bi na ovaj način zamijenili sve plastične kartice i elektronske ključeve koje su do tog trenutka bili primorani nositi sa sobom.

Nije ovo potpuno novi trend. Ubacivanje čipova u šaku počelo je još prošle godine, ali je s tadašnjih nekoliko stotina ljudi koji se odlučili na ovaj korak, ove godine broj porastao na nekoliko tisuća i čini se da sve brže raste.

A zašto to rade? Čip koji ugrađuju u ruku mijenja elektronski novčanik, kreditne kartice, putne kartice kao i sve vrste elektronskih ključeva.

PROČITAJTE: Je li RFID čip Žig zvijeri?

Umjesto da ih vadite iz novčanika, dovoljno je prisloniti ruku prema čitaču kartica ili POS terminalu.

Sam čip je veličine zrna riže, a cijena sa ugradnjom ide do 180 dolara. U čipu se ne nalazi GPS, pa je nemoguće pratiti onoga tko ga nosi.

Čip radi samo ako je nekoliko centimetara udaljen od čitača, pa je nemoguće da bude zloupotrebljen.