Svi koji vjeruju u Boga trebaju moliti za ispunjenje ovog obećanja

”… vidjet će potomstvo, produžit’ sebi dane i Jahvina će se volja po njemu ispuniti.” Izaija 53, 10

Svi koji ljubite Gospodina molite se za brzo ispunjenje ovog obećanja. Lako se molimo kad su sve naše želje utemeljene i utvrđene na Božjim obećanjima. Onaj koji je dao riječ, kako bi mogao da je i ne ispuni? Nepromjenjiva istina i vječna vjernost ne mogu varati.

Bog mora blagosloviti svog Sina, Njegov zavjet ga na to obavezuje. Kad god se molimo za Kristovo kraljevstvo, uprimo oči prema zori onog blagoslovljenog dana koji je blizu, kad će Raspeti primiti Svoju krunu slave na mjestu gdje je bio od ljudi odbačen.

Ohrabri se ti koji se moliš i radiš za Krista, ali bez mnogo uspjeha, jer neće biti uvijek tako; bolja su vremena pred tobom. Naše oči sad ne mogu vidjeti sjajnu budućnost stoga uzmimo teleskop vjere. Obrišimo sa stakla magloviti dah svojih sumnji i gledajmo slavu koja dolazi. Zapitaj se zar se stalno tako moliš?

VIDI OVO: Ovakve molitve su najmilije Bogu

Sjeti se da je taj isti Krist koji je rekao ”Kruh naš svagdanji daj nam danas!” prije toga rekao ”Sveti se ime tvoje! Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji!”

Ne gradi svoju molitvu samo oko svojih grijeha, želja, nesavršenosti i nevolja. Neka se molitva uspne po zvjezdanim ljestvama čak do Isusa Krista pa kad se približiš krvlju poškropljenom pomirilištu milosti, moli se: ”Gospodine, proširi kraljevstvo svoga ljubljenog Sina”.

Tako žarka molitva podiže tvoj duh. Nastoj dokazati iskrenost svojih molitava marljivim radom na proširenju Gospodnje slave.

Autor: Charles Spurgeon